Γιατί μόνο ο Χαρδαλιάς;- «θα δινόταν λάθος μήνυμα στον κόσμο»

  • Εάν ακόμα έχετε απορίες γιατί αποφασίστηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς να επανέλθει μόνος του χωρίς τον Σωτήρη Τσιόδρα στην ενημέρωση των 6, έμαθα ορισμένες λεπτομέρειες και σας τις μεταφέρω ευθύς αμέσως.

ΒΗΜΑτοδότης

Εάν ακόμα έχετε απορίες γιατί αποφασίστηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς να επανέλθει μόνος του χωρίς τον Σωτήρη Τσιόδρα στην ενημέρωση των 6, έμαθα ορισμένες λεπτομέρειες και σας τις μεταφέρω ευθύς αμέσως. Πρώτα απ΄ολα, όπως με διαβεβαίωσαν, η επανεμφάνιση του κ. Χαρδαλιά γίνεται σε πλήρη συνεννόηση (και με τις… ευλογίες θα πρόσθετα) του κ. Τσιόδρα με τον οποίο συνεργάζονται σε καθημερινά βάση είτε δια ζώσης, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης. Μαθαίνω μάλιστα ότι ο κ. Τσιόδρας ήταν αυτός που προέτρεψε τον κ. Χαρδαλιά να εμφανιστεί και πάλι στην τηλεόραση.

  • Γιατί όμως; Οχι βεβαίως, όπως ειπώθηκε, για να συμμορφώσει τους ατακτούντες (που είναι και η πλειονότητα) να τηρούν τα μέτρα, να κρατούν τις αποστάσεις, να φορούν τις μάσκες και να πλένουν σχολαστικά τα χέρια τους. Αλλος ήταν ο λόγος που κάθε Τρίτη θα βλέπουμε τον κ. Χαρδαλιά στην τηλεόραση, όχι όμως από το υπουργείο Υγείας, αλλά από τον δικό του χώρο, από τον 7ο όροφο του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας…

***
Ο ένας και ο μοναδικός λόγος είναι, όπως ειπώθηκε αρμοδίως, για να… καθησυχάζει τους πολίτες από ορισμένα… fake news που αφορούν την εξάπλωση του κορωνοϊού. Θα δίνει, δηλαδή, κάθε Τρίτη όλα τα στοιχεία των ελέγχων λεπτομερειακά, από λιμάνι σε λιμάνι από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο και από συνοριακό σταθμό σε συνοριακό σταθμό.

  • Εμφανίζεται, όπως λένε οι συνεργάτες του, ενοχλημένος και το δείχνει μ΄ όλα αυτά τα fakenews που κυκλοφορούν ότι δήθεν επιδημιολογικά είμαστε σε χειρότερη κατάσταση, ότι έχει ήδη έρθει το δεύτερο κύμα, ότι, για παράδειγμα, από το αεροδρόμιο της Ζακύνθου έφθασαν 1.700 τουρίστες από τη Βρετανία που δεν ελέγχθηκαν, ενώ στην πραγματικότητα (πάντα κατά τους συνεργάτες του) ήρθαν μόλις 310 και εκλέχθηκαν όλοι.

Πρόκειται, μαθαίνω, να διαβεβαιώσει την Τρίτη ότι η κατάσταση ελέγχεται και ότι ο δείκτης RO εξακολουθεί να είναι χαμηλά. Αλλά δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Θα ζητήσει να τηρούνται τα μέτρα, διαφορετικά τα πρόστιμα και οι περιορισμοί καραδοκούν.

***
Αυτός είναι, μαθαίνω, ο λόγος που κάνει και πάλι την τηλεοπτική εμφάνισή του και όσον αφορά τη μη συμμετοχή του κ. Τσιόδρα στην ενημέρωση της Τρίτης, η απουσία του γίνεται για λόγους κυρίως ψυχολογικούς. Ορισμένοι είχαν συνδυάσει βλέπετε το δίδυμο Τσιόδρας- Χαρδαλιάς με lockdown, με περιοριστικά μέτρα κτλ. Εάν εμφανίζονταν και πάλι μαζί, τότε, όπως με πληροφόρησαν αρμοδίως, «θα δινόταν λάθος μήνυμα στον κόσμο».

***