Εξιτήριο από το στρατιωτικό νοσοκομείο 401 έχει πάρει πιθανότατα ο αστυνομικός που έχει διατεθεί για την φρουρά της πρώην προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Υπενθυμίζεται ότι ο ένστολος εισήχθη το βράδυ της Τετάρτης στο νοσοκομείο με συμπτώματα νευρικού κλονισμού έπειτα από σφοδρό επεισόδιο που είχε με υπαλλήλους του Κοινοβουλίου και τον φρούραρχο της Βουλής, όταν οι δεύτεροι επιχείρησαν να εισβάλουν σε γραφείο της κυρίας Κωνσταντοπούλου επι της οδού Μητροπόλεως.
Να σημειωθεί ότι η διαρροή της πληροφορίας έγινε από κοινοβουλευτικές πηγές χθες το μεσημέρι, την ώρα που αποκαλυπτόταν το θέμα με την απίστευτη ενέργεια του κ. Χριστόφορου Βερναρδάκη να «ξηλώσει» εν κρυπτώ το βασικό μέτρο του νομοσχεδίου για τη δημόσια διοίκηση, λίγο πριν την ψήφισή του.
Σύμφωνα με τις κοινοβουλευτικές πηγές, η αρμόδια υπηρεσία της Βουλής είχε ενημερώσει από καιρό την κυρία Κωνσταντοπούλου να αδειάσει το ένα από τα γραφεία που της είχαν παραχωρηθεί, προκειμένου να παραχωρηθεί στον κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.
Ο τελευταίος, μετά το πέρασμά του από την προεδρία της ΝΔ, δικαιούται γραφείο και μετακλητό υπάλληλο. Οι ίδιες πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι συνεργείο της Βουλής είχε τις προηγούμενες ημέρες «καθαρίσει» το γραφείο, καταγράφοντας και αποθηκεύοντας όλα τα έγγραφα που βρίσκονταν εκεί και ανήκουν στην πρώην πρόεδρο.
Ωστόσο, όταν την προγραμματισμένη μέρα πήγαν για να αλλάξουν κλειδαριές, διαπίστωσαν ότι έξω από το γραφείο βρισκόταν αστυνόμος της φρουράς της κυρίας Κωνσταντοπούλου, που τους εξήγησε ότι έχει εντολή απο την ίδια να μην αφήσει κανέναν να εισέλθει, ενώ μέσα στο γραφείο βρισκόταν άλλος συνεργάτης της, που αρνιόταν να εγκαταλείψει το χώρο.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κατάσταση «πολιορκίας» του γραφείου διήρκεσε μέχρι αργά το βράδυ, όταν και ζητήθηκε η συνδρομή της φρουράς της Βουλής. Αμέσως έσπευσε στο σημείο ο φρούραρχος, που απείλησε τους «καταληψίες» με συλλήψεις και μηνύσεις. Οι αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται ότι η πίεση που δέχθηκαν οι δύο συνεργάτες της κυρίας Κωνσταντοπούλου ήταν ασφυκτική.
Από τη μια ο φρούραρχος που τους προειδοποιούσε για τις συνέπειες που θα επιφέρουν οι πράξεις τους και από την άλλη η κυρία Κωνσταντοπούλου, που τους ξεκαθάριζε δια τηλεφώνου να μην τολμήσουν και το κουνήσουν από εκεί.
Ο συνεργάτης της που βρισκόταν εντός του γραφείου διαχειριζόταν με τόλμη την κρίση. Είχε μάλιστα προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο εφόδου, ξηλώνοντας τον σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή που έχει αποθηκευμένο πολύτιμο υλικό.
Γνώριζε άλλωστε πώς θα επιχειρηθεί από την άλλη πλευρά η «κατάσχεσή» του με το πρόσχημα ότι αποτελεί περιουσία της Βουλής. Η αλήθεια όμως είναι ότι τη μεγαλύτερη πίεση την δεχόταν ο αστυνομικός που φύλασσε την είσοδο του γραφείου.
Γι’ αυτό και μετά την πολύωρη πολιορκία κατέρρευσε. Οι πληροφορίες από το αντίπαλο στρατόπεδο υποστηρίζουν ότι υπέστη νευρικό κλονισμό και διακομίστηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401.