Γιατι δεν πιστεύει στη Jumbo ο Απόστολος Βακάκης;

Εξέπληξε δυσάρεστα τους μετόχους της Jumbo και δημιούργησε πολλά ερωτηματικά η κίνηση του Απόστολου Βακάκη να πουλήσει μέσω placement το 3,5% της εταιρίας του, μέσω της ελεγχόμενης εταιρίας Tanocerian Maritime, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνει τον αγοραστή ή την αιτία της πώλησης.

Η Tanocerian Maritime, η οποία ελέγχεται από τον βασικό μέτοχο της Jumbo διαθέτει στην παρούσα φάση το 23,2% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, με το ποσοστό του να υποχωρεί λίγο κάτω του 20% μετά τη συναλλαγή.

Το ερώτημα του τίθεται είναι γιατί σε μία δύσκολη για την Jumbo περίοδο που τα μισά καταστήματα παραμένουν κλειστά και η κερδοφορία έχει υποχωρήσει σημαντικά ο Απόστολος Βακάκης δεν στηρίζει την εταιρεία του και προβαίνει σε μιά τετοια κίνηση λίγο πριν την ανακοίνωση  των οικονομικών αποτελεσμάτων, δείχνοντας πως δεν πιστεύει στην πορεία της μετοχής.

Αξιοπερίεργη είναι και η πορεία της μετοχής που ενώ η εταιρεία με επίσημες ανακοινώσεις επιβεβαιώνει τις μεγάλες απώλειες η μετοχή της Jumbo έχει ενισχυθεί κατά 19,7% τον τελευταίο μήνα ενώ σήμερα υποχωρεί αισθητά (- 5,57%).

Βέβαια για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι ο κ. Βακάκης έχει κάθε δικαίωμα να δiαχειρίζεται όπως θέλει τις μετοχές του.