Γιατί ακύρωσε ασκήσεις η Τουρκία- Πότε θα αποσυρθεί το Oruc Reis

Γιατί ακύρωσε ασκήσεις η Τουρκία

Μαθαίνω όμως και τούτο: Πληροφορίες που έχω συλλέξει από τις Βρυξέλλες, από την έδρα του ΝΑΤΟ, αναφέρουν ότι η Τουρκία το μεσημέρι της Δευτέρας ακύρωσε δύο NAVTEX που έχει εκδώσει τελευταίως προφανώς για να δείξει καλό πρόσωπο προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ που έσπευσε να προαναγγείλει ότι Τουρκία και Ελλάδα ματαίωσαν τις στρατιωτικές ασκήσεις.

  • Στην ουσία η Ελλάδα ήταν αυτή που ματαίωσε τη μεγαλύτερη άσκηση που διεξάγει κάθε χρόνο, τον «Παρμενίωνα», χωρίς στην αρχή να υπάρξει αντίστοιχη κίνηση από την Τουρκία. Η Άγκυρα αποσύρει τις δύο τελευταίες NAVTEX ως αποτέλεσμα της επίθεσης που δέχτηκε από την Ελλάδα στην έδρα του ΝΑΤΟ.

Ήταν ίσως η πρώτη φορά που ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ (ο «γραμματέας των ίσων αποστάσεων» όπως τον αποκαλούν) αναγκάστηκε να δηλώσει ότι πρέπει να σταματήσουν οι έρευνες στην περιοχή. Με δεδομένο ότι η Ελλάδα δεν διεξάγει έρευνες, τότε οι «συστάσεις» ήταν για την Τουρκία. Και κάτι ακόμα…

***

Πότε θα αποσυρθεί το Oruc Reis

Πότε θα σταματήσει τις «βόλτες» του το Oruc Reis; Ρώτησα ειδικούς, ανθρώπους που ξέρουν καλά τη θάλασσα και όλοι μου απάντησαν με τον ίδιο τρόπο: «Θα σταματήσει μόλις αγριέψει η θάλασσα στην περιοχή. Και όταν αγριεύει η θάλασσα, όχι μόνον έρευνες δεν μπορεί να κάνει, αλλά ούτε να πλέει καλά- καλά».

Ο ΒΗΜΑτοδότης

***