Γιάννης Σιάτρας: Υψηλή πιθανότητα εμφάνισης σήματος εισόδου σήμερα, 8/4/2022

Το σημερινό δυναμικό άνοιγμα της αγοράς της Αθήνας, προοιωνίζεται μία αρκετά κερδοφόρα συνεδρίαση.

Η συνεδρίαση αυτή, προκύπτει από την “εσωτερική δυναμική” που έχει αναπτύξει η χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας, κατά το τελευταίο διάστημα, αλλά και την ισορροπημένη εξέλιξη των αγορών του εξωτερικού, χθες το απόγευμα.

Στη διεθνή ειδησεογραφία ή στους δείκτες που θα ανακοινωθούν σε διάφορες περιοχές της γης, δε βλέπουμε κάτι που θα μπορούσε να διαταράξει το ήπια θετικό διεθνές κλίμα – άλλωστε τις Παρασκευές και τις Δευτέρες, δεν ανακοινώνονται “βασικοί” οικονομικοί δείκτες.

Στην Ελλάδα, θα ανακοινωθεί σήμερα (12:00 μμ) ο δείκτης του πληθωρισμού. Αναμένουμε ότι θα είναι πάνω από το 8% που, προκαταρκτικά, ανακοίνωσε προχθές η Eurostat. Όμως, δύσκολα θα επηρεάσει την πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς, τουλάχιστον άμεσα και πρωτογενώς. Συνεπώς, εκτιμούμε ότι μάλλον δε θα αλλάξουν πολλά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όμως, στις αγορές, τίποτα δεν αποκλείεται.

Ως εκ τούτου, καθώς πληρούνται οι προϋποθέσεις για την είσοδό μας στην αγορά, εφ’ όσον ο ΓΔ κλείσει σήμερα πάνω από τις 896,70 μονάδες, θα τοποθετηθούμε στην αγορά.

Γιάννης Σιάτρας | EuroCapital
Χαλανδρίου 6, Αγία Παρασκευή, 154 43
210 3242032 | www.eurocapital.gr
Δείτε περισσότερα, εδώ.