Για μικροεπενδυτές του Χ.Α (5) άκρως υποτιμημένες μετοχές (16 Ιουνίου 2020)

  • Ασχέτως των αποτελεσμάτων τους στη παρελθούσα χρήση, αλλά της πορείας τους στο 2020 καθότι είναι άκρως υποτιμημένες….

Και έχουν κεφαλαιοποιήσεις υποπολλαπλάσιες άλλων που δεν έχουν να επιδείξουν ούτε κατά φαντασία ανάλογα μεγέθη, πάντα συγκριτικά και αναλογικά.

  1. ΙΛΥΔΑ με κ/φση… 2,9 εκατ. ευρώ.
  2. ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ με κ/φση… 8,9 εκατ. ευρώ.
  3. ΜΟΥΖΑΚΗΣ με κ/φση… 12,4 εκατ. ευρώ.
  4. PERFORMANCE TECHNOLOGIES: με κ/φση… 10,9 εκατ. ευρώ.
  5. ΕΚΤΕΡ με κ/φση… 9 εκατ. ευρώ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ – ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

  • Για τους μικροεπενδυτές

… Που δεν έχουν τα κεφάλαια για να ασχολούνται με τα ΜΠΛΕ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ του ελληνικού χρηματιστηρίου

… Και πόσο μάλλον με την Wall Street…

… Υπάρχουν πάντα μετοχές εταιρειών που είτε σνομπάρονται από το σοβαρό (sic) επενδυτικό κοινό

… Είτε οι μεγαλομέτοχοι τους δεν ασχολούνται με την μτχ τους και την πορεία της στο ταμπλό

ΣΣ: Καλό αυτό… Δεν είναι πάντα μειονέκτημα, γιατί στις άλλες δεν ξέρεις πότε θα στις φέρουν κατακέφαλα.

  • Χ.Α – Η γωνιά του μικροεπενδυτή

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ προσφέρονται στον ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΗ των ολίγων χιλιάδων ευρώ που ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ που διαθέτει θέλει να βγάζει καλές αποδόσεις εκμεταλλευόμενος τις τάσεις της εκάστοτε μετοχής.
  • Και ο οποίος μικροεπενδυτής με 5-6 τέτοιες κινήσεις μπορεί νόμιμα και τίμια να ανεβάζει το βιοτικό επίπεδο του στις τόσο δύσκολες ημέρες που βιώνουμε για τις γνωστές αιτίες. Και σε αυτόν τον επενδυτή ο μ/μ βγάζει το καπέλο και πάντα θα τον βοηθάει. Γι αυτόν άλλωστε νοιάζεται και για κανένα άλλον.
ΥΓ: Οι αγορές μας δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 1500 ευρώ ανά περίπτωση, άντε το πολύ τις 2.000 ευρώ, αν σας “γυαλίζουν” στο μάτι.
  • ΕΚΤΟΣ κι αν αφορούν περιπτώσεις εταιρειών υπό εμφανή εν δυνάμει δυναμική, οπότε μπορείτε να ανεβάζετε το πλαφόν έως εκεί που δεν θα έχετε το παραμικρό άγχος…

ΥΓ1: Οι μετοχές δεν μπορούν να εκτιμώνται μόνον με βάση το p/e ή το p/bv… Η συνισταμένη της τιμής μίας μετοχής προσδιορίζεται από πολλές παραμέτρους.

ΥΓ2: Μην διαβάζετε τις διάφορες σοφιστείες των… ειδημόνων στα διάφορα ιντερνετικά στέκια και που οι περισσότεροι δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν (τρανός άλλωστε “επιβεβαιωτής” ο ληξίαρχος του Χ.Α) αλλά δεν καταδέχονται να ασχολούνται με αυτές γιατί δεν μπορούν να μπαινοβγαίνουν για να ικανοποιούν το αρρωστημένο πάθος τους… Η επιστήμη έχει σηκώσει προ πολλού τα χέρια υψηλά…

μ/μ