Για απαγωγή ανηλίκου διώκεται ο παππούς του 6χρονου που είχε διασωθεί από πτώση τελεφερίκ στην Ιταλία

Ο παππούς του Έιταν, του εξάχρονου παιδιού που τον περασμένο Μάιο ήταν και ο μόνος διασωθείς της οικογένειάς του από πτώση τελεφερίκ στην περιοχή Μοταρόνε στη βόρεια Ιταλία, διώκεται από τους ιταλούς εισαγγελείς για απαγωγή ανηλίκου.

Ο Έιταν μεταφέρθηκε στο Ισραήλ με ιδιωτική πτήση από τον παππού του, από τη μεριά της μητέρας του. Ωστόσο, η επιμέλεια του μικρού έχει ανατεθεί στη θεία του, η οποία ζει στην Ιταλία και είναι αδελφή του πατέρα του Έιταν, ο οποίος ήταν γιατρός και έχασε και αυτός την ζωή του κατά την τραγική πτώση του τελεφερίκ.

Ο παππούς κατάφερε να επιβιβάσει τον εξάχρονο εγγονό του στο ιδιωτικό αεροσκάφος, καθώς είχε κρατήσει το διαβατήριο του Έιταν, παρότι με δικαστική απόφαση του είχε ζητηθεί να το παραδώσει στη θεία του, στην Ιταλία. Μάλιστα, ο ιταλικός Τύπος δεν αποκλείει να υπήρξε και καλυμμένη βοήθεια από μέρους στελεχών των μυστικών υπηρεσιών του Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, πάντως, η κυβέρνηση του Ισραήλ τάσσεται υπέρ της επιστροφής του μικρού στην Ιταλία, όπου το παρακολουθεί ψυχολόγος και σήμερα θα έπρεπε να αρχίσει να πηγαίνει σχολείο, στην πρώτη τάξη του δημοτικού.

Στο μεταξύ, στο Κοινοβούλιο της Ρώμης, το κεντρώο κόμμα Ζωντανή Ιταλία ζήτησε από την κυβέρνηση Ντράγκι να εξηγήσει πώς μπόρεσε να βγει από τη χώρα ένα ανήλικο παιδί, το οποίο έχει περάσει μάλιστα μια τόσο τραυματική εμπειρία και με τη βοήθεια ειδικών προσπαθεί να βρει και πάλι την ψυχική ισορροπία του.