Γερμανικές Τράπεζες & Ένα εντυπωσιακό στατιστικό- Για την Ελλάδα ούτε συζήτηση…

Γερμανικές Τράπεζες & Ένα εντυπωσιακό στατιστικό… Για την Ελλάδα ούτε συζήτηση….
  • Σήμερα θα τη βγάλουμε με ένα σύντομο σχόλιο. Το οποίο ωστόσο δεν κρύβουμε πως το βρίσκουμε πολύ ενδιαφέρον. Στατιστικά που αποδεικνύουνε πως πανευρωπαϊκά. Επί της ουσίας παγκοσμίως.
Ο χρηματοοικονομικός κλάδος βρίσκεται σε μια ιστορική μετάλλαξη. Σε μια νέα εποχή που καμία σχέση δεν έχει με το παρελθόν. Και αυτό ειδικά μετά τα όσα έγιναν πριν από περίπου 10 χρόνια και τη μεγάλη κρίση με αποκορύφωμα τη χρεοκοπία της Lehman Brothers.
Ας υποθέσουμε λοιπόν πως κάποιος είχε επενδύσει στον γερμανικό τραπεζικό κλάδο, πριν από 30 χρόνια. Το 1988! Ξέρετε ποιά θα ήτανε η απόδοση του; -26% …….
Ναι θα είχε επενδύσει πριν από 30 χρόνια και σήμερα θα είχε επί της ουσίας χάσει το 26% της αρχικής του επένδυσης!! (δε βάζουμε πληθωρισμούς κτλ).
Και εννοείται αυτή η θλιβερή απόδοση κόντρα και στην πορεία της γερμανικής οικονομίας. Και στην εντυπωσιακή άνοδο του DAX.

Για την Ελλάδα ούτε συζήτηση…. 

  • Τώρα με αφορμή τα παραπάνω. Δε νομίζουμε πως πρέπει να πούμε τι έχει συμβεί στη χώρα μας. Απλώς έχουνε χαθεί όλα τα χρήματα. Είναι χαρακτηριστικό πως λαμβάνοντας κανείς υπόψη τις προσαρμογές του τραπεζικού δείκτη (δηλαδή τα reverse split του δείκτη κατά τα τελευταία χρόνια). Οι απώλειες φτάνουνε το 99,99% ………. Δηλαδή απλά έχουνε χαθεί όλα τα χρήματα ……
Τραπεζικός Δείκτης

http://www.greekfinanceforum.com/hunterfiles/hunter.html

Print Friendly, PDF & Email