Γερμανία: Συνελήφθησαν επτά άτομα ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης

Επτά άτομα συνέλαβε σήμερα Πέμπτη η γερμανική αστυνομία ως ύποπτα ότι δημιούργησαν τρομοκρατική οργάνωση με στοχο να κάνουν επιθέσεις παρόμοιες με αυτές του Ισλαμικού Κράτους, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς.

Οι ύποπτοι, υπήκοοι του Τουρκμενιστάν, του Τατζικιστάν και του Κιργιστάν, συνελήφθησαν στο δυτικό γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Γνωρίζονταν μεταξύ τους εδώ και πολύ καιρό και είχαν εισέλθει στη χώρα από την Ουκρανία λίγο αφού ξέσπασε ο πόλεμος το 2022, σύμφωνα με δήλωση των Γερμανών εισαγγελέων, στην οποία προστίθεται ότι οι συλληφθέντες σχημάτισαν τρομοκρατική οργάνωση τον Ιούνιο του 2022 και ήθελαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον στόχων στη Γερμανία, προσπαθούσαν να προμηθευτούν όπλα, όμως όταν συνελήφθησαν δεν είχαν συγκεκριμένα σχέδια για κάποια επίθεση.

Από τον Απρίλιο 2022 συγκέντρωναν επίσης χρήματα για το Ισλαμικό Κράτος και είχαν επανειλημμένα κάνει μεταφορές χρημάτων προς την οργάνωση στο εξωτερικό.

Οι Ολλανδικές Αρχές συνέλαβαν σήμερα επιπλέον δύο υπόπτους που συνδέονταν με την οργάνωση, έναν άνδρα από το Τατζικιστάν και τη σύζυγό του, υπήκοο του Κιργιστάν, οι οποίοι κατοικούσαν από το 2022 στην Ολλανδία.

Ο άνδρας πιστεύεται ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους και πως έλαβε τη διαταγή να σχεδιάσει μια επίθεση, αν και τα σχέδια δεν είχαν ακόμη συγκεκριμενοποιηθεί, ανέφεραν σε χωριστή δήλωση Ολλανδοί εισαγγελείς.