Γερμανία: Συνελήφθη ύποπτος για κατασκοπία για λογαριασμό της τουρκικής ΜΙΤ

Υπόθεση κατασκοπίας για λογαριασμό της τουρκικής ΜΙΤ ερευνά η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, μετά τη σύλληψη ενός άνδρα σε ξενοδοχείο του Ντίσελντορφ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild», ο 40χρονος Τούρκος Αλί Ντ. θεωρείται ύποπτος για κατασκοπία, ενδεχομένως και για τον σχεδιασμό δολοφονιών αντιπάλων του Ταγίπ Ερντογάν, και αποκαλύφθηκε όταν ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου στις 17 Σεπτεμβρίου βρήκε στο δωμάτιό του ένα όπλο. Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το όπλο ήταν μεν άδειο, αλλά στον χώρο υπήρχαν ακόμη 200 σφαίρες, ένα δεύτερο πυροβόλο όπλο και μια λίστα με ονόματα και περιγραφές υποστηρικτών του κινήματος Γκιουλέν.

Οι ειδικές δυνάμεις SEK που ανέλαβαν την έρευνα ανακάλυψαν ακόμη «επαγγελματικής ποιότητας» πλαστά διαβατήρια και έγγραφα, ενώ στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Αλί Ντ. βρέθηκαν εικόνες από έγγραφα που του είχαν στείλει οι τουρκικές ανακριτικές Αρχές. Επιπλέον, στον τραπεζικό λογαριασμό του υπόπτου υπάρχει μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, όλα τα στοιχεία είναι υπερβολικά προφανή, ενώ και το αυτοκίνητο με το οποίο έφτασε στο ξενοδοχείο έφερε πινακίδες Κολονίας και η άδεια κυκλοφορίας είχε εκδοθεί στο πραγματικό του όνομα, οπότε οι Αρχές ερευνούν κάθε πιθανή θεωρία.