Γερμανία: Μέχρι και την εκτέλεση Σολτς σχεδίαζαν οι ακροδεξιοί που συνελήφθησαν!

16

Σοκ προκαλούν τα νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με τη δράση και τους στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger) που σχεδίαζε την ανατροπή του πολιτεύματος στη Γερμανία και πολλά μέλη της οποίας είναι πλέον στα χέρια των γερμανικών Αρχών.

Μεταξύ των αντικειμένων που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των δεκάδων επιχειρήσεων που στήθηκαν την Τετάρτη για την εξάρθρωση του εξτρεμιστικού δικτύου ήταν και μία λίστα με 18 ονόματα στόχων, τα οποία οι ακροδεξιοί θεωρούσαν εχθρούς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν κατάφερναν να υλοποιήσουν το σχέδιό τους να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο και να καταλάβουν την εξουσία, σκόπευαν να απελάσουν αυτά τα άτομα ή ακόμα και να τα εκτελέσουν. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με τους «New York Times», που επικαλούνται πηγή με γνώση της υπόθεσης, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας, οι συνωμότες ήθελαν να συλλάβουν βουλευτές και να εκτελέσουν τον καγκελάριο, ενώ θα ακολουθούσε επιχείρηση εκκαθάρισης του έθνους, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ακριβώς τι θα έκαναν.

Μεταξύ των 25 συλληφθέντων είναι ο πρίγκιπας Χάινριχ ΙΓ’ του Ρόις, μία πρώην βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος AfD, εν ενεργεία στρατιωτικοί αλλά και ένας Ρώσος πολίτης, ενώ εξετάζονται ως ύποπτα άλλα 27 άτομα. Η έρευνα είχε και προεκτάσεις στο εξωτερικό καθώς συλλήψεις υπήρξαν και σε Αυστρία και Ιταλία.

Σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα, η βουλευτής που εμπλέκεται είναι η Μπριγκίτ Μάσλακ-Γουίνκεμαν, η οποία σχεδιαζόταν να αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις τον περασμένο Οκτώβριο δικαστικό συμβούλιο της επέτρεψε να διατηρήσει τη θέση της ως δικαστής στο Βερολίνο, παρά τη διαμαρτυρία πολλών περιφερειακών δικαστικών Αρχών για τις ακροδεξιές απόψεις της.

Το περιοδικό «Der Spiegel» ανέφερε ότι έκανε τακτικά αναρτήσεις στο Telegram χρησιμοποιώντας το σύνθημα «WWG1WGA», το οποίο ανήκει στην συνωμοσιολογική ομάδα QAnon. Σημαίνει, «όπου πάει ένας, πάμε όλοι».

Όσον αφορά τον πρίγκιπα Χάινριχ ΙΓ’ του Ρόις, τον 71χρονο γόνο ευγενών, η οικογένειά του κρατά αποστάσεις εδώ και λίγο διάστημα, χαρακτηρίζοντάς τον «συνωμοσιολόγο» και «μπερδεμένο γέρο».

Ο 71χρονος φέρεται ότι επιχειρούσε να κάνει επαφές με εκπροσώπους της ρωσικής κυβέρνησης μέσω της ρωσικής πρεσβείας στο Βερολίνο. Ένας ρώσος πολίτης θεωρείται ότι τον βοηθούσε να δημιουργήσει δίκτυο επαφών με τη Μόσχα. Ωστόσο, οι Αρχές εξήγησαν πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι είχε λάβει θετική απάντηση από τη Ρωσία και τα άτομα που επιχείρησε να προσεγγίσει.