Γερμανία: Μαζικά κρούσματα σε εκκλησία και εστιατόριο

Τουλάχιστον 40 άτομα μολύνθηκαν από την covid-19 μετά τη συμμετοχή τους σε λειτουργία Εκκλησίας των Βαπτιστών στη Φρανκφούρτη, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του τμήματος υγείας της πόλης της Φρανκφούρτης, Ρενέ Γκότσαλκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ωστόσο, μόνο ένα άτομο χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

“Ακυρώσαμε όλες τις συναντήσεις. Οι υπηρεσίες είναι πλέον διαθέσιμες μόνο στο Διαδίκτυο”, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πρίτσκαου, αντιπρόεδρος της Εκκλησίας Χριστιανών Βαπτιστών. “Είναι μια δύσκολη κατάσταση για εμάς.” Η λειτουργία έγινε ήταν στις 10 Μαΐου. Ο Πρίτσκαου τόνισε ότι «τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες». Υπήρχαν απολυμαντικά, ενώ είχαν τηρηθεί οι προκαθορισμένες αποστάσεις.

Επίσης αρκετά άτομα φαίνεται να μολύνθηκαν σε εστιατόριο της Κάτω Σαξωνίας, μετά τη συμμετοχή τους σε μια κλειστή εκδήλωση. Ο ακριβής αριθμός τους ανιχνεύεται ακόμα. Η είδηση έρχεται λίγες μέρες μετά το άνοιγμα των εστιατορίων και καφέ στη Γερμανία, υπό αυστηρούς κανόνες υγιεινής και απόστασης και έχει προβληματίσει τους ειδικούς. Η Κάτω Σαξωνία ήταν από τα πρώτα κρατίδια που προχώρησαν σε χαλάρωση των περιορισμών.

Στο μεταξύ η καγκελάρος Μέρκελ παραδέχτηκε ότι τα μέτρα μπορεί να περιορίζουν τα δημοκρατικά δικαιώματα, αλλά τα χαρακτήρισε αναπόφευκτα, ζητώντας από τους πολίτες να συνεχίσουν να κάνουν υπομονή και να προσέχουν.