Γερμανία: Επίθεση δέχτηκε γυναίκα γερουσιαστής του Βερολίνου – Τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι

Η Φραντσίσκα Γκίφεϊ

Το τελευταίο θύμα σε μια σειρά επιθέσεων εναντίον Γερμανών πολιτικών ήταν η γερουσιαστής Βερολίνου και πρώην δήμαρχος της πόλης Φραντσίσκα Γκίφεϊ, την οποία άνδρας χτύπησε από πίσω με ένα βαρύ αντικείμενο μέσα σε τοπική βιβλοθήκη, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας σήμερα Τετάρτη.

Η Φραντσίσκα Γκίφεϊ, υπουργός Οικονομίας της τοπικής κυβέρνησης και μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, τραυματίστηκε ελαφρά στην επίθεση, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία και το γραφείο του τοπικού εισαγγελέα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ένας άνδρας τη χτύπησε στο κεφάλι και στον λαιμό με μια τσάντα που περιείχε κάτι σκληρό και μετά τράπηκε σε φυγή, ενώ η Φραντσίσκα Γκίφεϊ έμεινε στο νοσοκομείο για λίγη ώρα για να αντιμετωπιστεί ο πόνος.

Το περιστατικό ακολουθεί τις εκκλήσεις για μεγαλύτερη αστυνομική προστασία των πολιτικών στη Γερμανία έπειτα από μια σειρά λεκτικών και σωματικών επιθέσεων με θύματα υψηλόβαθμους πολιτικούς.

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις έφηβοι ανακρίνονται μετά τον ξυλοδαρμό και τη νοσηλεία Γερμανού ευρωβουλευτή την ώρα που αναρτούσε προεκλογικές αφίσες στη Δρέσδη της ανατολικής Γερμανίας.

Προβεβλημένα μέλη των Πρασίνων, του κόμματος που συμμετέχει στον συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες του Σολτς σε ομοσπονδιακό επίπεδο, έχουν επίσης βρεθεί αντιμέτωπα με οργισμένες διαδηλώσεις αυτή τη χρονιά, κατά την οποία στη Γερμανία διεξάγεται μια σειρά από τοπικές εκλογές με φόντο την αυξανόμενη στήριξη προς την Ακροδεξιά.