Γερμανία: Έκκληση Μέρκελ για μαζικό εμβολιασμό, «δραματική» η κατάσταση

«Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Γερμανία είναι δραματική» δήλωσε σήμερα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κάνοντας έκκληση να υπάρξει ώθηση για τη διανομή των ενισχυτικών δόσεων των εμβολίων με ταχύτερους ρυθμούς και ζητώντας από όσους είναι επιφυλακτικοί ως προς τον εμβολιασμό τους να αλλάξουν γνώμη.

Νωρίτερα σήμερα, το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανέφερε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 52.826, καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας επικρατεί στην Ευρώπη.

«Δεν είναι πολύ αργά για να επιλέξει κάποιος να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Όποιος εμβολιάζεται προστατεύει τον εαυτό του και τους άλλους. Και αν εμβολιαστούν αρκετοί άνθρωποι, αυτή θα είναι η έξοδος από την πανδημία» είπε η Μέρκελ απευθυνόμενη σε συνέδριο δημάρχων γερμανικών πόλεων.

Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι θα πρέπει να καταβληθεί «εθνική προσπάθεια» για να υπάρξει μαζική διανομή της τρίτης δόσης των εμβολίων, καθώς η προστασία που προσέφεραν οι δύο πρώτες δόσεις αρχίζει να φθίνει έξι μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης.