Γερμανία: Φάκελος με λευκή σκόνη στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Ρ. Χάμπεκ

Φάκελο που περιείχε λευκή ουσία παρέλαβε χθες Τετάρτη το γραφείο του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας και αντικαγκελαρίου Ρόμπερτ Χάμπεκ στην εκλογική περιφέρειά του, στο Φλένσμπουργκ, όπως έγινε σήμερα γνωστό.

Όπως ήταν φυσικό, άρχισε μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση και μετά την προκαταρκτική εξέταση, η αστυνομία πιστεύει ότι η ουσία αυτή ήταν απλώς ψιλή άμμος, δήλωσε εκπρόσωπός της εν αναμονή της διεξαγωγής πλήρους έρευνας για το περιστατικό.

Υπάλληλοι του γραφείου του Χάμπεκ στο Φλένσμπουργκ, κοντά στα βόρεια σύνορα της Γερμανίας με τη Δανία, παρέδωσαν τον φάκελο χθες το απόγευμα στην αστυνομία, η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε την πυροσβεστική, όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει η αστυνομία αργά χθες.

Η αστυνομική επιχείρηση διήρκεσε δύο ώρες και η ουσία απομακρύνθηκε από το κτίριο από την πυροσβεστική αφού τοποθετήθηκε μέσα σε δοχείο.

Ο Χάμπεκ, το υπουργείο του οποίου είναι αρμόδιο για τον τομέα της ενέργειας όπως και της οικονομίας, είναι το πρόσωπο πολιτικών υψηλού προφίλ που έχουν στόχο να μετριάσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η δημοτικότητά του έχει πέσει τις τελευταίες εβδομάδες στις δημοσκοπήσεις έπειτα από σκάνδαλο νεποτισμού στο υπουργείο του και την κριτική που του ασκείται επειδή προωθεί τη σταδιακή κατάργηση παλαιότερων συστημάτων οικιακής θέρμανσης.