Γεωτρήσεις ανατολικά της Κρήτης θέλει ο Ερντογάν και δείχνει χάρτες

Την περιοχή στην οποία προτίθεται να κάνει όχι μόνο έρευνες αλλά και γεωτρήσεις προσδιόρισε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δείχνοντας σε χάρτες το σημείο που βρίσκεται ανατολικά της Κρήτης.

Προκαλώντας για ακόμα μια φορά ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να σας δείξω κάτι. Αυτό εδώ το σημείο, είναι το σημείο σύνδεσης της Τουρκίας με την Λιβύη. Αυτή η λωρίδα που βλέπετε περνάει ανατολικά της Κρήτης. Το βόρειο τμήμα των συνόρων εδώ, είναι η Τουρκία και το νότιο τμήμα είναι η Λιβύη. Τι είναι αυτά; Αυτά είναι υφαλοκρηπίδες. Εμείς μπορούμε να πούμε πως εδώ μπορούμε να κάνουμε τις σεισμικές μας έρευνες. Και μετά τις σεισμικές μας έρευνες μπορούμε να κάνουμε και γεωτρήσεις εδώ».

Τονίζοντας ότι υπάρχουν σημαντικά αποθέματα υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο, είπε ότι η Τουρκία θα μπορούσε να συνεργαστεί στην περιοχή με σημαντικές διεθνώς εταιρείες.

Τέλος, αναφερόμενος στη συμφωνία με τη Λιβύη, η οποία, όπως είπε, θα τεθεί σε εφαρμογή μετά την επικύρωσή της από την τουρκική βουλή, είπε ότι αυτή προστατεύει τα συμφέροντα τόσο της Τουρκίας όσο και της Λιβύης και ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέπει να γίνουν μονομερείς ενέργειες.