Γεωργούλης: Γιατί απέρριψα την πρόταση της ΝΔ για τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην αποκάλυψη ότι είχε δεχθεί προτάσεις και από άλλα κόμματα και δη τη Νέα Δημοκρατία για τις επικείμενες ευρωεκλογές προχώρησε ο Αλέξης Γεωργούλης στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ1.


Ο Αλέξης Γεωργούλης όπως είπε λόγω της ενασχόλησής του με τα κοινά στη Λάρισα, είχε δεχθεί πρόταση και είχε κάνει συζητήσεις και με τη ΝΔ, την οποία και απέρριψε, καθώς έκανε δεκτή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο, διότι όπως εξήγησε, βρήκε τις θέσεις του κόμματος και τις προσπάθειες που καταβάλει ως κυβέρνηση για τον πολιτισμό, πιο κοντά στις δικές του θέσεις.

Συγκεκριμένα δήλωσε αναφορικά με την υποψηφιότητά του το εξής:

«Ουσιαστικά συζήτησα και με τις δύο παρατάξεις, εννοώ και με τη Ν.Δ. και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

»Υπήρξε μια μεγάλη περίοδος συζητήσεων, από τη στιγμή που ασχολήθηκα με τα κοινά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Λάρισα, υπήρξαν επαφές και συζητήσεις.

»Δεν ήταν επίσημες προτάσεις. Μέσα στις κουβέντες, “κούμπωσε” και μου είπαν θέλουμε να συνεργαστείς μαζί μας.

»Έγινε από δύο κόμματα αλλά θα μπορούσα να σκεφτώ και τρίτο και τέταρτο», δήλωσε ο γνωστός ηθοποιός και συμπλήρωσε:

«Επέλεξα τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί βρήκα εκεί τον χώρο, αυτό που έχω στο δικό μου το μυαλό για τον πολιτισμό, να έχει ήδη ξεκινήσει και θεώρησα υποχρέωση να υποστηρίξω αυτό που γίνεται».

Ο κ. Γεωργούλης τόνισε ότι κυρίως επιθυμεί να ασχοληθεί με τον πολιτισμό, «υπάρχει ένα τεράστιο κενό για το πως φαίνεται η Ελλάδα προς τα έξω», είπε, ενώ ανέφερε ότι υπήρχε ανέκαθεν το ενδιαφέρον του για τα κοινά και πάντα σκέφτεται συλλογικά.

Συγκεκριμένα, εξήρε τη δουλειά που έχει γίνει στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, αναφερόμενος στην εταιρεία που διαχειρίζεται την επιστροφή φόρων από παραγωγές οπτικοακουστικού υλικού που γυρίζονται στην Ελλάδα.

Όπως είπε, αυτό που γίνεται τώρα «είναι απίστευτο» προσθέτοντας ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια καμία κυβέρνηση δεν είχε ασχοληθεί μ’ αυτό, το οποίο αποτελεί «ένα πολύ καλό εργαλείο» για να προχωρήσει η Ελλάδα με ιδιαίτερη εξωστρέφεια στα πολιτιστικά.

Ερωτηθείς κατά πόσο τον αγγίζει το μήνυμα του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενάντια στον φασισμό και την Ακροδεξιά, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής σημείωσε ότι δεν θα «πατούσε» πάνω στο πεδίο του πολιτισμού αν δεν τον άγγιζε, συμπληρώνοντας πως «αν ο πολιτισμός δεν αφήνει τον πλουραλισμό, δεν υποστηρίζει τη διαφορετικότητα ή τη μοναδικότητα που έχει ο κάθε άνθρωπος, δεν είναι πολιτισμός».

Αναφορικά με πρόσφατη δήλωσή του ότι δεν θα γίνει πολιτικός, ο κ. Γεωργούλης είπε ότι η λέξη πολιτικός έχει πολλές ερμηνείες και ο ίδιος δεν θέλει να φθάσει σε επίπεδο επαγγελματία πολιτικού.

Print Friendly, PDF & Email