Γεωργιάδης: «Στην τελική ευθεία» για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

«Αύριο έχω στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Προστασία του Καταναλωτή αλλά και τη μεγάλη σύσκεψη για τα ναυπηγεία Ελευσίνας, καθώς έχουμε μπει πια στην τελική ευθεία».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, χαιρετίζοντας το συνέδριο «Famagusta Business Forum» στην Κύπρο με θέμα «το επιχειρείν στην εποχή των κρίσεων».

Νομοθετική ρύθμιση

Σε ό,τι αφορά στα Ναυπηγεία Ελευσίνας για τα οποία μιλώντας στους εργαζόμενους στα τέλη Μαρτίου είχε δηλώσει ότι δεν θα κλείσουν, «τελεία και παύλα», ο Άδωνις Γεωργιάδης προανάγγειλε νομοθετική ρύθμιση η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή σχετικά με την εξυγίανση της επιχείρησης.

Έτος-τομή το 2022

Κατά την ομιλία του ο υπουργός, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «ζούμε σε περίεργες εποχές. Δύσκολες εποχές. Η αλήθεια είναι πως, ίσως, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει συμβεί από τις 24 Φεβρουαρίου του 2022 και μετά. Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι ότι οι ιστορικοί του μέλλοντος θα ασχοληθούν πάρα πολύ με το έτος 2022 ως ένα σημείο τομής της Ευρωπαϊκής ιστορίας, ίσως και του κόσμου, που δημιουργεί πολύ μεγαλύτερες προκλήσεις στο επίπεδο της οικονομίας και πολύ μεγαλύτερες ανάγκες για στενότερη συνεργασία της Ελλάδος και της Κύπρου. Διότι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα απ’ ότι ο καθένας μόνος του. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι απολύτως κοινές. Οι λύσεις που υπάρχουν είναι απολύτως ταυτόσημες. Εγώ δεν σας κρύβω ότι είμαι από τους πολιτικούς στην Ελλάδα που θαυμάζω πάρα πολύ την πρόοδο της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Για τον Πύργο του Πειραιά

Ο ίδιος σημείωσε ακόμη ότι «έχουμε πολλά να διδαχθούμε από την πρόοδο της Κυπριακής Δημοκρατίας και να ακολουθήσουμε. Να πω ότι στον Πειραιά ακολουθούμε τέτοια βήματα. Ο Πειραιάς είναι παράδειγμα επιχειρηματικότητας και ο πύργος Πειραιώς προχωράει με μεγάλη ταχύτητα. Επί Δημαρχίας Μόραλη και επί δικής μου Υπουργίας αυτό το έργο έχει ξεμπλοκάρει, προχωράει με μεγάλη ταχύτητα και είναι έτοιμο να παραδοθεί εντός χρονοδιαγράμματος. Ό,τι πρόβλημα βρήκαμε, στην πορεία το λύσαμε με τους επενδυτές, για να δώσουμε κι εμείς ένα στίγμα του Πειραιώς στην επόμενη σελίδα».