Γεωργιάδης για φαρμακευτική κάνναβη: Κάναμε λάθος το 2018 – Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Σε παραδοχή για «λάθος» που έκανε το 2018 η ΝΔ να μην υποστηρίξει τη νομοθετική πρωτοβουλία για τη λειτουργία αγοράς φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας, προχώρησε από τη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Την αναφορά αυτή δεν άφησε ασχολίαστη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τι δήλωσε ο Γεωργιάδης στη Βουλή

Μιλώντας στη Βουλή, ο Άδωνις Γεωργιάδης, παραδέχθηκε πως ήταν λάθος η μη στήριξη της νομοθετικής πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ το 2018. «Ναι, είναι η απάντηση! Λάθος κάναμε το 2018! Δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε χρόνο με αυτό!», είπε κατά την τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε: «η δική μας ιδεολογία έχει πολύ μεγάλη δύναμη, δεν έχουμε πρόβλημα να παραδεχθούμε το λάθος και να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Δεν ήμασταν ώριμοι να αναγνωρίσουμε την φαρμακευτική κάνναβη και στη πορεία του χρόνου καταλάβαμε ότι η Ελλάδα μπορεί να μετάσχει και δεν έχει κανέναν μελανό σημείο, καμία ηθική μομφή!».

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης δεν σταμάτησε εκεί, αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, αναγνωρίζοντας την προσφορά του Νίκου Καρανίκα. «Πρέπει να αναγνωρίσουμε τη συμβολή στη συζήτηση του κ. Καρανίκα! Έχουμε διαφορές, έχουμε συγκρουστεί, ωστόσο στη περίπτωση της φαρμακευτικής κάνναβης είμαι ειλικρινής: η παρουσία του ήταν θετική και το γεγονός ότι πολέμησε γι’ αυτό, τον τιμά», κατέληξε.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ

Τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη σημασία των επενδύσεων στην φαρμακευτική κάνναβη, σχολίασαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Χαιρετίζουμε την μεταστροφή του κ. Γεωργιάδη και την – έστω και με μεγάλη καθυστέρηση – παραδοχή πως οι επενδύσεις στην φαρμακευτική κάνναβη είναι εξαιρετικά σημαντικές, τόσο υγειονομικά όσο και οικονομικά», αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου.

«Μετά τη δικαίωση, θα περιμέναμε και μία πρώτη συγγνώμη για τους τόνους λάσπης και το σαμποτάζ στις επενδύσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ όσο ήταν στην αντιπολίτευση, με αφορμή τη φαρμακευτική κάνναβη», συνεχίζουν οι ίδιες πηγές.

«Αλλά έχουμε ακόμα να ελπίζουμε στις 158 συγγνώμες από τους βουλευτές της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία», καταλήγουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα οι πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραθέτουν βίντεο από τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, αλλά και από τις δηλώσεις που είχε κάνει παλαιότερα: