Γεννηματά: Από τους μπαχαλάκηδες στις αυθαιρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Αιχμές στην κυβέρνηση, αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση για τον Ποινικό Κώδικα, την κατάσταση στα πανεπιστήμια και τη διαχείριση του μεταναστευτικού περιλάμβανε η τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή.

Για το νέο ΠΚ, υπογράμμισε ότι από την απόλυτη ιδεοληπτική εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ πάμε στον συντηρητισμό της ΝΔ.

Υπενθύμισε ότι το ΚΙΝΑΛ στηρίζει την αυστηροποίηση των διατάξεων που αφορούν τις αποφυλακίσεις, αλλά και τα αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Κατηγόρησε ωστόσο ότι η κυβέρνηση ναρκοθετεί την κοινωφελή εργασία, υπογραμμίζοντας ότι το αληθινό πρόσωπο της ΝΔ φάνηκε με την νεκρανάσταση της βλασφημίας. «Καλώς το αποσύρατε, κακώς το σκεφτήκατε» είπε.

Στο ζήτημα της απιστίας των τραπεζικών στελεχών, δήλωσε ότι κατανοεί  την ανάγκη ομαλής λειτουργίας των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Υπάρχει όμως απόσταση, εξήγησε, απέναντι στα άκρα. «Η προτεινόμενη διάταξη έχει προβλήματα  νομικά μπορεί και συνταγματικά καθώς περιλαμβάνει πολλές εξαιρέσεις»\ υποστήριξε και πρότεινε η ΤτΕ να βεβαιώνει ότι υπάρχει ζημία στην περιουσία του τραπεζικού ιδρύματος.

Για τα πανεπιστήμια δήλωσε ότι το ΚΙΝΑΛ θέλει ανοικτά ιδρύματα και όχι φαινόμενα ανομίας.

Τάχθηκε υπέρ της επέμβασης ΕΛ.ΑΣ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο για την αποθήκη με τα πυρομαχικά, αλλά κατά της αδικαιολόγητης βίας που υπέδειξαν την επόμενη ημέρα.

«Από τις καταλήψεις των μπαχαλάκηδων φτάσαμε στις αυθαιρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.», είπε και σημείωσε ότι δεν πρέπει να διχάζουμε την ελληνική κοινωνία.

Για το προσφυγικό εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση εμμένει στις ίδιες πολιτικές με τον Αλέξη Τσίπρα. Επανέλαβε ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαικό και τόνισε ότι δεν μπορεί να λυθεί καθώς τα κλειδιά της επίλυσης ανήκουν στον Τούρκο πρόεδρο ο οποίος μας εκβιάζει.

Αναφορές τέλος έκανε και για την Novartis. «Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται το πολύποδο παραδικαστικό κύκλωμα» είπε και αναφερόμενη στη  δίωξη του Ανδρέα Λοβέρδου υπογράμμισε ότι τα πειθήνια όργανα του παραδικαστικού εκτελούν έως την ύστατη στιγμή το σχέδιο τους. Παρά τις προσπάθειες όμως, κατέληξε, η αλήθεια θα λάμψει. ​