Γεγονός πλέον, ο μεγαλύτερος στον κόσμο low speed κινητήρας διπλού καυσίμου

Ο μεγαλύτερος στον κόσμο low speed κινητήρας διπλού καυσίμου αποτελεί πλέον γεγονός, καθώς έλαβε όλες τις σχετικές εγκρίσεις και πιστοποιήσεις.

Ο εν λόγω κινητήρας αναπτύχθηκε από τη Winterthur Gas & Diesel (WinGD), θυγατρική της China State Shipbuilding Corporation (CSSC), και κατασκευάστηκε από τη Shanghai CSSC Mitsui Shipbuilding Diesel Engine Co.

Ο νηογνώμονας Bureau Veritas απένειμε έγκριση τύπου στον κινητήρα διπλού καυσίμου 12X92DF της WinGD έπειτα από μια σειρά δοκιμών. Όπως ανέφερε ο κ. Olivier Cartier, Technical Vice President του Bureau Veritas, η διαδικασία πιστοποίησης του 12X92DF της WinGD υπήρξε ιδιαίτερα χρονοβόρα, λόγω του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του κινητήρα.

Στις 26 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η ψηφιακή εκδήλωση εορτασμού της σημαντικής αυτής εξέλιξης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ναυτιλιακής βιομηχανίας από το Πεκίνο, τη Σαγκάη, το Παρίσι, τη Μασσαλία και το Βίντερτουρ.

Ο κινητήρας είναι σχεδιασμένος για σύγχρονα μεγάλα και πολύ μεγάλα containerships, και μάλιστα θα εξοπλίσει εννέα ULCS (Ultra Large Container Ships) της CMA CGM Group. Ζυγίζει, δε, πάνω από 2.100 τόνους.

O κ. Fanpei Lei, Chairman/Party Secretary της CSSC, ανέφερε ότι η ανάπτυξη του κινητήρα έρχεται σε συμφωνία με την αποστολή της βιομηχανίας για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Φωτό: www.wingd.com

ΝΑΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ