Γαλλία: Άλμα 18,2% του ΑΕΠ κατά το γ’ τρίμηνο – Ανησυχία για τη συνέχεια

Η γαλλική οικονομία παίρνει σημαντική ανάσα ανακάμπτοντας στο τρίτο τρίμηνο του 2020.

Παρόλα αυτά, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Και ενώ μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη καθολικά lockdowns προκειμένου να προλάβουν το νέο κύμα έξαρσης της πανδημίας, οι προβλέψεις για το μέλλον της οικονομίας είναι δυσοίωνες.

Το ΑΕΠ της Γαλλίας αυξήθηκε στο 18,2% κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 11% το φετινό έτος. «Έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη πιο δύσκολο τρίμηνο» ανέφερε την Παρασκευή σε συνέντευξή του, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λε Μέρ.

Η προηγούμενη πρόβλεψη της γαλλικής κυβέρνησης για την οικονομία έδειχνε υποχώρηση η οποία υπολογιζόταν στο 10%.

Ωστόσο, κόντρα στις προβλέψεις η οικονομία αυξήθηκε κατά 18,2% κατά το τρίτο τρίμηνο, μετά από πτώση 13,7% το δεύτερο τρίμηνο, δήλωσε η γαλλική στατιστική υπηρεσία Insee την Παρασκευή.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ανακοινώνεται καθολικό lockdown στη Γαλλία.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, την προηγούμενη Τετάρτη ανακοίνωσε αυστηρούς περιορισμούς με στόχο η χώρα να προλάβει το δεύτερο κύμα πανδημίας. Το καθολικό Lockdown αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από αύριο Παρασκευή και θα διαρκέσει για τουλάχιστον ένα μήνα.

Μεταξύ των άλλων ο Γάλλος Πρόεδρος αναφέρθηκε και στην κατάσταση της  οικονομίας και συγκεκριμένα υποστήριξε πως η ανατροπή των προβλέψεων για την οικονομία αντιστράφηκαν χάρη στη μεγάλη οικονομική πρόοδο της χώρα κατά το τρίτο τρίμηνο.