Γ. Στόλτενμπεργκ: Οι εικόνες από την Μπούτσα έχουν μια «δυσβάσταχτη σκληρότητα»

«Οι εικόνες από την Μπούτσα έχουν μια “δυσβάσταχτη σκληρότητα” που η Ευρώπη δεν είχε δει εδώ και δεκαετίες» δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, προσθέτοντας ότι η Μόσχα δεν έχει εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες της στην Ουκρανία και ότι έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στο ανατολικό μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με γενικό γραμματέα της Συμμαχίας, η Ρωσία θα προσπαθήσει να επικεντρωθεί εκ νέου στην πλήρη κατάληψη της περιοχής του Ντονμπάς τις επόμενες εβδομάδες. «Βλέπουμε τώρα μια σημαντική κίνηση (ρωσικών) στρατευμάτων μακριά από το Κίεβο για να ανασυγκροτηθούν, να εξοπλιστούν ξανά και να επικεντρώσουν την προσοχή τους στα ανατολικά» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου. Όπως είπε, το ΝΑΤΟ πιστεύει ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια χερσαία γέφυρα μεταξύ του Ντονμπάς και της κατεχόμενης Κριμαίας.

Σύμφωνα με τον κ. Στόλτενμπεργκ, οι χώρες του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν για τη μεταφορά προηγμένων όπλων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών, ενώ τα μέλη της Συμμαχίας αναμένεται να κάνουν περισσότερα και για άλλες χώρες όπως η Γεωργία και η Βοσνία.