Γ. Οικονόμου: «Τεράστιες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλία, προτεραιότητα η ασφάλεια και η ανασυγκρότηση»

«Έχουμε τεράστιες δυνάμεις στην περιοχή, ενισχύθηκαν με 100 άτομα τις τελευταίες τρεις μέρες. Γίνεται ό,τι είναι δυνατό για να αποτρέπεται το πλιάτσικο, οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. είναι άυπνοι για τον σκοπό αυτό. Όλοι είναι στο πεδίο για την αντιμετώπιση της κατάστασης» τόνισε σήμερα Τρίτη σε συνέντευξή του στο MEGA ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς σχετικά με τις ενέργειες της Αστυνομίας για τη φύλαξη των περιουσιών των ανθρώπων που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel».

Παράλληλα σημείωσε ότι γίνονται τακτικές περιπολίες εκεί όπου υπάρχουν και υποψίες ότι μπορεί κάποιοι να εκκινούν για να κάνουν πλιάτσικο. «Η ΕΛ.ΑΣ. είναι από την πρώτη στιγμή στον δρόμο. Γίνεται ό,τι είναι δυνατό για να διαχειριστούμε αυτό το ζήτημα που έχει πολλές διαστάσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Αναφορικά με την κατάσταση στη Θεσσαλία μετά το πέρασμα της σαρωτικής κακοκαιρίας ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η επόμενη μέρα είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς στη Θεσσαλία έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα, πέρα από τις ιδιοκτησίες και τα σπίτια των ανθρώπων, η παραγωγική βάση της περιοχής, της χώρας.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι στη Θεσσαλία -στη Λάρισα, στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα, στον Βόλο- και σε χωριά της Φθιώτιδας έχουν καταστραφεί κρίσιμες υποδομές, που έχουν να κάνουν και με την ύδρευση, με τα κτίρια επιχειρήσεων και άλλες.

Αναφερόμενος στο σχέδιο ανασυγκρότησης της κυβέρνησης για τη Θεσσαλία ο κ. Οικονόμου αρχικά τόνισε ότι το σύνολο του κρατικού μηχανισμού βρέθηκε από την πρώτη στιγμή εκεί. «Ήδη, καταρτίζεται σχέδιο και άμεσης στήριξης των ανθρώπων, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη. Το σημαντικό είναι ότι πρόκειται για ένα σχέδιο μακροπρόθεσμο, που θα ανασυγκροτήσει την περιοχή, την παραγωγική της βάση, ικανότητα, που θα είναι σε διάρκεια στο πλευρό των ανθρώπων» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο χθεσινό περιστατικό στην Λούτσα όπου έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς: «Φαίνεται πως πρόκειται για άτομα τουρκικής υπηκοότητας, και κάποιοι εξ αυτών είχαν ευρωπαϊκές ταυτότητες οι οποίες όμως εξετάζεται αν είναι γνήσιες». Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, έχει γίνει μια τεράστια κινητοποίηση διαφόρων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό. «Με τον τρόπο που επιβάλλει η σοβαρότητα της υπόθεσης, θα διαχειριστούμε τα στοιχεία και όταν είμαστε έτοιμοι να πούμε κάτι παραπάνω, θα το κάνουμε. Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις για το ζήτημα των ναρκωτικών. Θέλω να είμαι πολύ προσεκτικός, έως ότου έχουμε το σύνολο της εικόνας και τις απαραίτητες διασταυρώσεις -οφείλουμε να μένουμε σε αυτά που έχουμε μέχρι τώρα» κατέληξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.