Γ. Οικονόμου: «Ο Αλ. Τσίπρας δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό όπως έκανε και το 2014»

Ότι δυσφημεί την Ελλάδα στο εξωτερικό κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βερολίνο.

«Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει κατά γράμμα όσα έκανε και το 2014. Περιφέρεται ανά την Ευρώπη, συκοφαντώντας και δυσφημώντας την πατρίδα του, κινούμενος από προσωπικό μένος για τον πρωθυπουργό και εργαλειοποιώντας τα πάντα στο όνομα των εντυπώσεων στο φανατικό του κοινό» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα από το Βερολίνο.

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι η εικόνα της Ελλάδας όμως και η αντίληψη της διεθνούς κοινής γνώμης έχει αλλάξει πια και πρόσθεσε: «Από την απόλυτη ανυποληψία του 2015-2019, η Ελλάδα του 2023 εκτιμάται διεθνώς ως παράγοντας σταθερότητας σε κάθε επίπεδο και ως χώρα που συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησαν όλες οι μεγάλες παγκόσμιες κρίσεις. Η επιτυχία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο διεθνές προσκήνιο μεταφράζεται σε επενδύσεις και γεωστρατηγική ισχύ, με άμεσο όφελος για τους Έλληνες πολίτες. Η Ελλάδα πάει μπροστά, δυνατά και σταθερά».