Γ. Οικονόμου: «Εξοργιστικό να μιλάει για φορολογία, αυτός που έπνιξε στους φόρους τη μεσαία τάξη»

77

Σκληρή κριτική άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις Τσίπρα στο συνέδριο της «Ναυτεμπορικής».

«Είναι εξοργιστικό να μιλάει για τη φορολογία ο άνθρωπος που, ως πρωθυπουργός, έπνιξε στους φόρους τη μεσαία τάξη και την παραγωγική Ελλάδα, και βύθισε τη χώρα στο σκοτάδι της αδιαφάνειας και της διεθνούς ανυποληψίας» τόνισε συγκεκριμένα ο Γιάννης Οικονόμου, προσθέτοντας ότι χρειάστηκαν αρκετοί μήνες για να παραδεχτεί ο κ. Τσίπρας ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη.

Όπως πρόσθεσε, σε κάποιον ύστερο χρόνο θα ήταν καλό να αναγνωρίσει ο κ. Τσίπρας και το ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα από τα τρία μεγαλύτερα στην Ευρώπη προγράμματα στήριξης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων, ώστε οι επιπτώσεις των διεθνών κρίσεων να αγγίζουν λιγότερο τους πολίτες.

«Επίσης, στο μέλλον ίσως κάποια στιγμή παραδεχτεί την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου τομέα, στον οποίο συντελείται μια χωρίς προηγούμενο αναβάθμιση» επεσήμανε ακόμη.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι, παρά τις δηλώσεις του, όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας δεν βιάζεται για εκλογές και συμπλήρωσε:

«Όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, θα γίνουν στον ορισμένο χρόνο τους, γιατί αυτό επιβάλλει η θεσμικότητά μας και το πατριωτικό μας χρέος, σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία».