Γ. Κορμάς: Aκίνητα, τουρισμός και πρωτογενής τομέας οι «πρωταγωνιστές» του επενδυτικού ενδιαφέροντος

Aκίνητα, τουρισμός και πρωτογενής τομέας θα είναι οι «πρωταγωνιστές» του επενδυτικού ενδιαφέροντος που αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα, τόνισε ο Γιώργος Κορμάς, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής του Group Real Estate της Τράπεζας Πειραιώς και Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate, μιλώντας χθες στο Delphi Forum.

Παρά τη μικρή κάμψη στην επενδυτική δυναμική της Ελλάδας, το ποσοστό πρόθεσης για επενδύσεις στο άμεσο μέλλον παραμένει το υψηλότερο στην Ευρώπη και αντιστοιχεί στο 28% των επενδυτών, όπως και η αισιοδοξία για τις προοπτικές της χώρας που διατυπώνει το 69% των επενδυτών, είπε ο κ. Κορμάς.

Η ψηφιακή μετάβαση και η πράσινη ανάπτυξη μαζί με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αποτελούν τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Δεν τίθεται θέμα επιλογής αλλά υποχρέωσης να προσαρμοστούμε όλοι, εταιρείες και φυσικά πρόσωπα, στα νέα δεδομένα, σημείωσε ο κ. Κορμάς, προσθέτοντας ότι η πανδημία επιτάχυνε όλες τις τάσεις και τις πρωτοβουλίες που βρίσκονταν στα πρώιμα στάδια τους και ανάγκασε τις αγορές να κινηθούν με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

«Ο κλάδος του real estate φυσικά δεν αποτελεί εξαίρεση και η πανδημία δεν έδωσε παράταση στα σχέδια μας, αλλά ανέδειξε την ανάγκη να δράσουμε, να πρωτοπορήσουμε και να δημιουργήσουμε».

Ο κ. Κορμάς υπογράμμισε ότι οι τάσεις στο real estate σήμερα, οι οποίες θα διαμορφώσουν τις πόλεις του αύριο είναι δύο: η βιωσιμότητα και ο ψηφιακός μετασχηματισμός.