Γ. Αρτοποιός: Ίσως ανοίξει και σήμερα η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Πολύ πιθανό είναι να ανοίξει σήμερα Πέμπτη η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης, που παραμένει κλειστή εδώ και μέρες λόγω της πλημμύρας από την κακοκαιρία «Daniel», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχο Γιάννη Αρτοποιό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Αρτοποιός ότι ήδη γίνονται οι τελικοί έλεγχοι, προσθέτοντας ότι τα συνεργεία δουλεύουν νυχθημερόν, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στον δρόμο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αρχικά υπήρχε η εκτίμηση ότι η εθνική θα δινόταν και πάλι στην κυκλοφορία μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά -όπως υπογράμμισε- μετά την υποχώρηση των πλημμυρικών φαινομένων οι εργασίες καθαρισμού έχουν προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.

«Έχουν καταβληθεί πολύ μεγάλες προσπάθειες και πιστεύουμε ότι θα ανοίξει πολύ πιο σύντομα, γιατί είναι στον τελικό έλεγχο αυτή την στιγμή, καθαρισμού του οδοστρώματος» ανάφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αρτοποιός διευκρίνισε ότι για αρχή θα δοθεί στην κυκλοφορία μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και στη συνέχεια θα εξεταστούν όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα, ούτως ώστε να ανοίξει πλήρως η εθνική.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση να δοθεί και σήμερα στην κυκλοφορία η Αθηνών-Θεσσαλονίκης ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι για να ανοίξει σήμερα ο δρόμος και «μάλιστα σύντομα», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο τόνισε ότι υπάρχει το ζήτημα της διασφάλισης της ποιότητας του οδοστρώματος και της ασφαλούς διέλευσης των οδηγών. «Μόλις εξασφαλιστούν αυτά θα δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία» σημείωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στη διαδικασία, που ακολουθείται για να αποδοθεί και πάλι στη κυκλοφορία η εθνική οδός, υπογράμμισε: «Ο παραχωρησιούχος κάνει τους καθαρισμούς μαζί με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, στη συνέχεια θα γίνει ο έλεγχος και η εισήγηση προς την ΕΛ.ΑΣ. και από εκεί και πέρα θα υπάρχει η τελική διαταγή για να ανοίξει ο δρόμος».