Φραγκίσκη Μελίσσα: Στην Alpha Bank διασφαλίζουμε ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση»

Η Εντεταλμένη Γενική Διευθύντρια – Chief Human Resources Officer της Αlpha Bank Φραγκίσκη Μελίσσα μίλησε για κουλτούρα διαφορετικότητας και ενσωμάτωσης που υιοθετεί η Αlpha Bank και τις δράσεις που αναπτύσσονται για τη στήριξη του Προσωπικού της εν μέσω πανδημίας.

Η κυρία Μελίσσα σημείωσε ότι το ποσοστό των γυναικών στο σύνολο του Προσωπικού της Τράπεζας ανέρχεται στο 55%, ενώ ήδη ενισχύεται σημαντικά η παρουσία τους και στα ανώτατα διοικητικά επίπεδα.

Το ποσοστό των γυναικών σε ανώτατες διοικητικές θέσεις της Τράπεζας ανήλθε στο 16% το 2020, από 6% το 2019, και η παρουσία τους στο Δ.Σ. αγγίζει σήμερα περίπου το 20% από το 8% που ήταν το 2019.

«Με δεδομένη τη σημαντική αυτή εξέλιξη των γυναικών σε ηγετικές θέσεις αλλά και με αρκετές άλλες πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στο εργασιακό μας περιβάλλον, η Αlpha Bank, για τρίτη συνεχή χρονιά, εντάχθηκε στον διεθνή δείκτη ισότητας των φύλων Bloomberg GenderEquality Index (GEI)», τόνισε η κυρία Μελίσσα, προσθέτοντας ότι από την επόμενη εβδομάδα, η Τράπεζα θα εγκαινιάσει και μία νέα δέσμη προγραμμάτων που καλύπτουν όλο τον κύκλο ζωής των γυναικών.
Επίσης, η κυρία Μελίσσα αναφέρθηκε και στην ευρύτερη εφαρμογή της πολιτικής διαφορετικότητας και ενσωμάτωσης, πέραν της ισότητας των φύλων, σημειώνοντας ότι αυτή εστιάζει στην παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, κοινωνικής θέσης, ειδικών ικανοτήτων και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Η Chief Human Resources Officer της Αlpha Bank, επισημαίνοντας τα υψηλά ποσοστά τηλεργασίας που διατηρεί η Αlpha Bank στις κεντρικές της υπηρεσίες, τα οποία αγγίζουν το 70%, υπογράμμισε ότι η Τράπεζα έχει δημιουργήσει μία πλατφόρμα επικοινωνίας, προκειμένου όλοι οι άνθρωποί της να μένουν σε επαφή και να έρχονται πιο κοντά: «Από την πρώτη στιγμή υιοθετήσαμε μία online πλατφόρμα επικοινωνίας που ονομάζουμε #StayConnected μέσω της οποίας μοιραζόμαστε τη νέα μας καθημερινότητα, με στόχο την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.

Σε σχεδόν καθημερινή βάση, καλύπτουμε δράσεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της ευεξίας και του πολιτισμού, σε συνεργασία με ψυχολόγους, παιδιάτρους, διατροφολόγους κ.ά., για την ενημέρωση, την υποστήριξη αλλά και την ψυχαγωγία των Εργαζομένων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Μελίσσα.

Παράλληλα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην διαδικτυακή Ακαδημία Γονέων της Alpha Bank, η οποία παρέχει πολύτιμες συμβουλές «για τη συνύπαρξη γονέων και παιδιών στο σπίτι στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας».