Φωτιά στο Νέο Βουτζά – Κοντά στο Λύρειο Ίδρυμα (βίντεο)

Σύμφωνα με πληροφορίες του irafina.gr, στο σημείο έσπευσαν οχήματα από την Πυροσβεστική Νέας Μάκρης, την Πολιτική Προστασία Ραφήνας, το Νέο Βουτζά και από την Παλλήνη.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελου Μπορνούς, η φωτιά γρήγορα οριοθετήθηκε και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Πηγή βίντεο: rpn.gr
Πηγή βίντεο: rpn.gr

Πυρκαγιές σε Κορινθία και Αιτωλικό
Νωρίτερα το Σάββατο, πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε Κορινθία και Αιτωλοακαρνανία.

Στην Κορινθία, σε δασική έκταση στην περιοχή Βλασαίικα.

Στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 21 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν τέσσερα αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισες εγκλημάτων εμπρησμού μετέβη στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Φωτιά και στο Αιτωλικό
Στο μεταξύ, επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν και στην περιοχή Αστροβίτσα Αιτωλικού, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που έκαιγε σε δασική έκταση.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούσαν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού.