Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη – Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας – Εντολή για εκκένωση στις Αδάμες

Μάχη σε τρία μέτωπα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Βαρυμπόμπη που πλέον απειλεί και κατοικημένες περιοχές. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τον χρόνο, καθώς στόχος είναι η οριοθέτηση της πυρκαγιάς πριν πέσει η νύχτα, γι’ αυτό και οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα είναι συνεχείς. Πριν από λίγο δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Αδάμες, που θεωρείται και το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς, το δεύτερο βρίσκεται στην Άνω Βαρυμπόμπη και το τρίτο στους ιππικούς ομίλους. Στην Ανω Βαρυμπόμπη, από τον Ιππικό Ομιλο έχουν απομακρυνθεί εργαζόμενοι και άλογα, ενώ στις Αδάμες έχουν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις  για να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς. Ήδη έχει εκκενωθεί μια κατασκήνωση η οποία φιλοξενούσε 80 παιδιά.

Από το 112 εστάλη νέο μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, προειδοποιώντας τους πολίτες να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Στην περιοχή ακούγονταν εκρήξεις, πιθανότατα από μετασχηματιστές υψηλής τάσης ενώ έκλεισε η Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας για προληπτικούς λόγους. Συγκεκριμένα, η Τροχαία έκλεισε την Εθνική Οδό, το ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος της Λυκόβρυσης.

Πού έχει διακοπή κυκλοφορίας 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί σε :

  • Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας από το ύψος του Αγίου Στεφάνου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά
  • Ν.Ε.Ο Αθηνών – Λαμίας από το ύψος της Λυκόβρυσης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία
  • Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειος Πολιτεία – Ταβέρνα Λάμπρος)
  • Τατοΐου από Λεωφόρο Κύμης έως την οδό Ερυθραίας
  • Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη έχει γίνει διακοπή ρεύματος στο τμήμα Πειραιάς – Πολυδένδρι. Επίσης, διακόπηκε η κίνηση στο τμήμα Οινόη – Πειραιάς, ενώ καθυστερήσεις και ακυρώσεις υπάρχουν στα δρομολόγια Χαλκίδας και στους άξονες Αθήνα – Θεσσαλονίκη και Αθήνα – Αεροδρόμιο. Τα δρομολόγια από το Κιάτο τερματίζουν στα Λιόσια.