Πρόλαβαν το κακό στη Ραφήνα – Ξύπνησαν μνήμες ακριβώς ένα χρόνο μετά το Μάτι

Καθησυχαστικός για τη φωτιά εμφανίστηκε ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Βουρνούς, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Άλλη Διάσταση».

«Η φωτιά ήταν αρκετά μεγάλη. Κινητοποιήθηκαν έγκαιρα οι δυνάμεις του δήμου Ραφήνας και της Πολιτικής Προστασίας με τα πέντε οχήματα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ήλθαν μεγάλες δυνάμεις. Αυτή την στιγμή έχει ελεγχεί πλήρως. Δεν κινδύνευσαν σπίτια, δεν κινδυνεύουν πλέον όπως και ανθρώπινες ζωές φυσικά. Το προλάβαμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ραφήνας.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στη συμβολή της λεωφόρου Μαραθώνος με την οδό Ροδοδάφνης, στην Ραφήνα και σήμανε αμέσως συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Στο σημείο, έσπευσαν και επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε σε συστάδα πεύκων και δεν κινδυνεύουν τα διάσπαρτα σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή.

Διακοπή κυκλοφορίας στη λ.Μαραθώνος στο ύψος της Φλέμινγκ

– Στην περιοχή και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

– Φωτιά και στην περιοχή του Βαρνάβα

Στο Μάτι το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο Μάτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση, στη συμβολή των οδών Ροδοδάφνης και Λ. Μαραθώνος στη Ραφήνα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, έχουν κινητοποιηθεί άμεσα 47 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες ΜΕΤΠΕ, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 2 Α/Φ & 3 Ε/Π.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συνεργασία με την Αστυνομία, έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό της λεωφόρου Μαραθώνος.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία η φωτιά ξεκίνησε σε συστάδα πεύκων και δεν κινδυνεύουν σπίτια.

Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας. Από την Πυροσβεστική δόθηκε εντολή να απογειωθούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η κυκλοφορία στη συμβολή της λεωφόρου Μαραθώνος με την Φλέμινγκ έχει διακοπεί. Η φωτιά καίει οικοπεδική έκταση. Δεν κινδυνεύουν σπίτια.