Φωτιά σε φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά της Ολλανδίας – Ένας ναυτικός νεκρός

Ένας ναυτικός έχασε τη ζωή του και «πολλοί» συνάδελφοί του τραυματίστηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο φορτηγό πλοίο «Fremantle Highway», υπό σημαία Παναμά, ενώ έπλεε σε θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά των ολλανδικών ακτών, όπως ανακοίνωσε το λιμενικό σώμα της Ολλανδίας.

Σύμφωνα με το ολλανδικό λιμενικό, περίπου χθες Τρίτη τα μεσάνυχτα ενημερώθηκε από το πλήρωμα για την εκδήλωση της φωτιάς.

Το πλοίο έχει 23 μέλη πληρώματος, τα οποία απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το σκάφος. Ακόμη δεν είναι σαφές πόσοι είναι οι τραυματίες, ωστόσο το ολλανδικό λιμενικό έκανε λόγο για «πολλούς» τραυματίες.

Το Fremantle Highway, το οποίο βρίσκετια περίπου πενήντα χιλιόμετρα από το νησί Άμελαντ, εξακολουθεί να φλέγεται. Μετέφερε 2.857 αυτοκίνητα από τη Γερμανία στην Αίγυπτο, τα 25 από τα οποία ήταν ηλεκτρικά και, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, h μπαταρία ενός από αυτά τα τελευταία προκάλεσε τη φωτιά.

«Το πλήρωμα προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά μόνο του, αλλά δεν τα κατάφερε. Δυστυχώς ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν» ανέφερε νωρίτερα το ολλανδικό λιμενικό. Σκάφη των ολλανδικών υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων παραμένουν στο σημείο.