Φορολογικές υποχρεώσεις 1,3 εκατ. ευρώ θα πρέπει να εξοφλήσουν έως την Παρασκευή οι φορολογούμενοι

Την τέταρτη δόση του φόρου εισοδήματος και διπλή δόση ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να πληρώσουν έως την Παρασκευή οι φορολογούμενοι. Επίσης, στο τέλος Οκτωβρίου “ξεπαγώνουν” οι ρυθμίσεις παλαιών χρεών που είχαν ανασταλεί από την αρχή της πανδημίας μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για όσους οφειλέτες ανήκουν στις πληττόμενες κατηγορίες.

Το ποσό που πρέπει να καταβληθεί για το φόρο εισοδήματος αγγίζει τα 400 εκατ. ευρώ, από τα συνολικά 3,2 δισ. ευρώ που έχουν βεβαιωθεί μέχρι στιγμής, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις δόσεις θα πρέπει να καταβάλλονται έως και την τελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Η δόση του ΕΝΦΙΑ θα είναι διπλή δόση, αφού η πρώτη δόση του Σεπτεμβρίου προστέθηκε στη δόση του Οκτωβρίου μετά την καθυστέρηση στην έκδοση των εκκαθαριστικών που προκλήθηκε λόγω των συμψηφισμών με τις απώλειες εσόδων από ενοίκια. Αυτό σημαίνει ότι οι υπόχρεοι θα πρέπει να πληρώσουν σχεδόν 900 εκατ. ευρώ μέχρι την Παρασκευή. Οι υπόλοιπες τέσσερι δόσεις θα πρέπει να εξοφλούνται έως και την τελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2021.

Επίσης, στο τέλος της εβδομάδας ενεργοποιούνται και πάλι οι ρυθμίσεις παλαιών οφειλών (π.χ. 120 δόσεις), οι οποίες είχαν ανασταλεί από τον Μάρτιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο για επιχειρήσεις, επαγγελματίες και μισθωτούς, που είχαν πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα του κορονοϊού. Στο τέλος Οκτωβρίου θα πληρωθεί κανονικά η δόση Οκτωβρίου, ενώ όλες οι προηγούμενες δόσεις μπορούν να εξοφληθούν από την 1η Μαΐου 2021 και να πληρωθούν είτε σε 12 άτοκες δόσεις είτε σε 24 δόσεις με επιτόκιο 2,5%.