Φιλοπάππου: Η στιγμή που οι ληστές επιτίθενται σε τουρίστριες

Εμπλοκή σε ληστείες στην περιοχή του Φιλοπάππου είχαν οι τρεις αλλοδαποί που έχουν συλληφθεί για τη δολοφονία του 25χρονου Νίκου Μουστάκα, τον Δεκαπενταύγουστο.

Οπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακήςοι τρεις δράστες που επιτέθηκαν στον Νικόλα Μουστάκα και τον οδήγησαν στο θάνατο, πέντε ημέρες πριν, είχαν επιτεθεί σε δυο Γερμανίδες τουρίστριες, δύο μέτρα από την άκρη του βράχου από τον οποίο… έσπρωξαν τον Νίκο Μουστάκα στον θάνατο.

Ντοκουμέντο Νούμερο 1

 

Ο κύκλος του… θανάτου    
Ο 17χρονος Πακιστανός, που φαίνεται να είχε εξειδίκευση στις γυναίκες και στις τσάντες του (αυτός επιτέθηκε και στην 23χρονη φίλη του Νίκου Μουστάκα), ο 28χρονος εύσωμος και απειλητικός ομοεθνής του, ο 25χρονος Ιρακινός «δεσμώτης», καθώς είχε τον ρόλο του ατόμου που ακινητοποιούσε τα θύματα, εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά πίσω από τις δύο Γερμανίδες τουρίστριες, που κάθονταν στον ίδιο βράχο με αυτόν του Νίκου και της Ναταλίας.

Tις τράβηξαν με μανία και της έσυραν στο άγριο έδαφος. Στόχευσαν την μία κοπέλα καθώς η φίλη της δεν είχε μαζί της τσάντα ή άλλα εμφανή πολύτιμα αντικείμενα για να αφαιρέσουν. Η τουρίστρια με την τσάντα αντιδρά και σηκώνεται. Κρατά σθεναρά την τσάντα της με χρήματα, κινητά τηλέφωνα, ταξιδιωτικά έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα, που ανήκαν και στις δύο κοπέλες. Οι δράστες σαν… αγέλη κυκλώνουν το «θήραμα».

Ο 17χρονος τραβά με μανία την τσάντα της. Ο 25χρονος Ιρακινός κρατά τα χέρια της και προσπαθεί να την ακινητοποιήσει. Ο 28χρονος στέκεται απειλητικά δίπλα τους έτοιμος να επέμβει ενώ παράλληλα επιτηρεί τον χώρο μήπως εμφανιστεί κάποιος αστυνομικός ή άλλος περαστικός. Είναι χαρακτηριστικό ότι φορά την ίδια μπλε μπλούζα που φορούσε και στην ληστεία μετά… φόνου του Νίκου Μουστάκα, αλλά και σε διαδικτυακές πόζες του στο facebook.

Η άλλη κοπέλα έχει το σθένος να σηκώσει το κινητό της τηλέφωνο ή την φωτογραφική μηχανή και να πατήσει το κουμπί αποτύπωσης των δραστών. Αργότερα στην κατάθεσή της είπε πως ήταν μια κίνηση από ένστικτο, προκειμένου το φλας να λειτουργήσει ως… όπλο, που θα μπορούσε να σοκάρει τους δράστες προκειμένου να αφήσουν την φίλη της. Ο 17χρονος Πακιστανός αλλά και ο 25χρονος Ιρακινός, αρχικά… ποζάρουν αδιάφορα.

Ντοκουμέντο Νούμερο 2

 

Αρπαγή και διαφυγή

Στο δεύτερο καρέ της νεαρής Γερμανίδας τουρίστριας, φαίνεται πως η ενέργειά της έχει επισπεύσει τις κινήσεις των δραστών, οι οποίοι επιδιώκουν να πετύχουν τον στόχο τους και να διαφύγουν όσο γρηγορότερα γίνεται μέσα στο σκοτάδι.

Ο 25χρονος Ιρακινός, φαίνεται να αφήνει τα χέρια του θύματος και να επιχειρεί να απομακρυνθεί. Αυτό δίνει την ευκαιρία στην κοπέλα να αντιδράσει πιο έντονα. Σηκώνει το χέρι της και χτυπά τον 17χρονο που συνεχίζει να τραβά την τσάντα. Ο 28χρονος απειλητικός τσιλιαδόρος έχει χαθεί από το πλάνο καθώς φαίνεται να φωνάζει τους συνεργούς του να φύγουν. Ο 17χρονος, σεσημασμένος για ληστεία και ελεύθερος με περιοριστικούς όρους παρότι ήταν… αγνώστου διαμονής, ήταν επίμονος. Με μία αιφνιδιαστική κίνηση καταφέρνει να αποσπάσει την τσάντα και να τραπεί σε φυγή μαζί με τους συνεργούς του εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι. Οι δύο κοπέλες ειδοποιούν την αστυνομία και την πρεσβεία τους στην χώρα μας.

Δέκα ληστείες με σπασμένα μπουκάλια

Οι Γερμανίδες τουρίστριες πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης, κατέθεσαν με λεπτομέρειες τα όσα συνέβησαν και έδωσαν καλές περιγραφές των δραστών και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα της δράσης τους. Στη συνέχεια διευκολύνθηκαν στην έκδοση νέων διαβατηρίων, και έλαβαν και απαραίτητα έγγραφα του περιστατικού και της απώλειας των αντικειμένων τους. Απογοητευμένες από την εφιαλτική περιπέτειά τους έφυγαν από την χώρα μας δύο ημέρες μετά, παρότι είχαν προγραμματίσει να μείνουν και άλλο στην Ελλάδα.

Μετά την δολοφονία του Νίκου Μουστάκα, αυτά τα φωτογραφικά ντοκουμέντα επιδείχθηκαν στην 23χρονη κοπέλα από την Πορτογαλία, η οποία φαίνεται να αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τους δύο από τους τρεις δράστες, δίνοντας σημαντική ώθηση στις αστυνομικές έρευνες για την ταυτοποίηση των στοιχείων τους και τον μετέπειτα εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά την σύλληψη των τριών δραστών, σχηματίζεται και δεύτερη δικογραφία σε βάρος τους για την διάπραξη ένοπλων επιθέσεων σε τουρίστες και ζευγαράκια στον Λόφο Φιλοπάππου. Μετά την διάταξη του Εισαγγελέα για δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητάς τους και κυρίως φωτογραφιών τους, υπάρχει η αστυνομική εκτίμηση, ότι ο αριθμός αυτών των ληστρικών επιθέσεων θα αυξηθεί. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 10 ληστείες με σπασμένα μπουκάλια…

Oι τρεις συλληφθέντες την Δευτέρα το πρωί αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή, για τη δολοφονία του 25χρονου φοιτητή.