Φιλιππίνες: Στους 58 οι νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις λόγω της καταιγίδας «Μέγκι»

Τους 58 έφτασαν -σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό- οι νεκροί στις Φιλιππίνες από τις  πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Μέγκι.

Οι περισσότεροι θάνατοι -τουλάχιστον 47, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους– καταγράφηκαν γύρω από την πόλη Μπάιμπαϊ, στην κεντρική επαρχία Λέιτε, όπου αρκετά χωριά χτυπήθηκαν από κατολισθήσεις λάσπης. Τουλάχιστον 27 άνθρωποι αγνοούνται στον τομέα αυτόν.

 

Οι έρευνες, που διακόπηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, άρχισαν ξανά όταν ξημέρωσε και είναι χαρακτηριστικό ότι τα σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζήσαντες ενίοτε με γυμνά χέρια.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι χάθηκαν στο Πιλάρ, χωριό περίπου 400 κατοίκων, επίσης στην επαρχία Λέιτε, σύμφωνα με την αστυνομία. Τα περισσότερα σπίτια στο χωριό καταστράφηκαν από γιγαντιαία κατολίσθηση, ενώ τα συντρίμμια τους κατέληξαν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, η καταιγίδα στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους στην επαρχία Νέγρος Οριεντάλ (κεντρικά) και σε άλλους τρεις στη νήσο Μιντανάο (νότια).