Φιάσκο το συλλαλητήριο – Μεγάλες ευθύνες του Κυρ. Μητσοτάκη

Το φυσάνε και δεν κρυώνει στη Νέα Δημοκρατία. Αφενός η χαμηλή προσέλευση “μακεδονομάχων” στην πλατεία Συντάγματος και αφετέρου τα επεισόδια που προκάλεσαν θερμοκέφαλοι ακροδεξιοί και χρυσαυγίτες επιδιώκοντας εισβολή στη Βουλή σε μια συγκέντρωση με την πολιτική κάλυψη και στήριξη της Πειραιώς, προκάλεσαν έντονη γκρίνια και μουρμούρα στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μόνο από τις Σέρρες για παράδειγμα και αυτό έχει τη σημασία του (τόπος καταγωγής της οικογένειας Καραμανλή) ξεκίνησαν για την Αθήνα μόνο δύο πούλμαν! Ενώ γενικότερα η αποτυχία της κινητοποίησης που έστησε η ΝΔ φάνηκε από το μουδιασμένο κλίμα και τα ψέμματα στα social media καθώς “γαλάζια” trolls αναρτούσαν φωτογραφίες και πλάνα από το προηγούμενο συλλαλητήριο.

Ο μόνος που χαμογελούσε και ένοιωθε ικανοποιημένος και ασφαλής ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρισκόταν σαν στο σπίτι του μέσα στο ακροδεξιό συρφετό, ενώ δεν μπορούσε να πει το ίδιο η Σοφία Βούλτεψη για παράδειγμα η οποία προπηλακίστηκε έντονα από ομάδα… “μακεδονομάχων”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι “δεν δίστασε να επιτεθεί με χημικά σε εκατοντάδες χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές” και ότι “θα αναζητηθούν ευθύνες για όσα έγιναν σήμερα στο Σύνταγμα και τα οποία είχαν ως μόνο στόχο να διαλύσουν το συλλαλητήριο”.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να αναζητήσει πρωτίστως ευθύνες από τον “διοργανωτή” του συλλαλητηρίου τον πρώην πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και τα ακροδεξιά φερέφωνα στο κόμμα του.

Σε ότι αφορά τη κοινοβουλευτική μάχη που ξεκινά σήμερα η ΝΔ σκοπεύει να τα κάνει “μπάχαλο” και επί της διαδικασίας και επί της ουσίας με τον Κυρ. Μητσοτάκη σε ρόλο…VMRO εν Ελλάδι. “Οι τεχνητές πλειοψηφίες στη Βουλή είναι κούφιοι αριθμοί μπροστά στα εκατομμύρια των Ελλήνων που διαφωνούν. Η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια: Πρόκειται για συμφωνία που ανατρέπει μια εξωτερική πολιτική δεκαετιών, καθώς αναγνωρίζει “μακεδονική” ταυτότητα και γλώσσα στους γείτονες κι ενισχύει τον αλυτρωτισμό τους” τόνισε.

Και επισήμανε “Στη Βουλή, την εβδομάδα που έρχεται, η Νέα Δημοκρατία θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην κυρωθεί η Συμφωνία. Με επιχειρήματα, αλλά και με αποφασιστικότητα. Με δημοκρατική ωριμότητα θα αντιμετωπίσουμε και αυτή τη νέα περιπέτεια στην οποία μας οδηγεί ο κ. Τσίπρας, για λόγους που μόνο αυτός γνωρίζει”.

Ανδρέας Μαραθιάς (fmvoice.gr)

Print Friendly, PDF & Email