Ευθύνη σε γιατρούς αποδίδει η ΕΔΕ που διενεργήθηκε για τον θάνατο 14χρονης από Covid στη Λαμία

Ευθύνες σε γιατρούς του νοσοκομείου της Λαμίας αποδίδει η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον θάνατο της 14χρονης, η οποία τον περασμένο Δεκέμβριο κατέληξε περιμένοντας βοήθεια σε κοντέινερ του Γενικού Νοσοκομείου της Λαμίας.

Την ΕΔΕ, που είχε διαταχθεί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, διενήργησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Ιωάννα Γριβέα. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα LamiaReport, το πόρισμα φέρεται ότι αποδίδει ευθύνες σε συγκεκριμένους γιατρούς, οι οποίοι «αν είχαν ενεργήσει διαφορετικά το κορίτσι θα είχε σωθεί».

Το ρεπορτάζ του LamiaReport κάνει λόγο για παραπομπή του πορίσματος της ΕΔΕ στο 5μελές Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ, το οποίο μπορεί να επιβάλει στέρηση εξέλιξης στους υπεύθυνους για πενταετία ή να το παραπέμψει στο Ανώτατο Πειθαρχικό με το ερώτημα της παύσης για έναν χρόνο.

Η ανακρίτρια, στα χέρια της οποίας βρίσκεται το πόρισμα, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ελέγξει την υπόθεση ποινικά με τα νέα στοιχεία που έχουν έρθει στη διάθεση της δικαιοσύνης, μαζί με τις πραγματογνωμοσύνες και των ιατροδικαστών που όρισε η οικογένεια.

Το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την οικογένεια της 14χρονης κάνει λόγο για ανθρωποκτονία με φυσικούς αυτουργούς δύο γιατρούς, ενώ «θα προκύψει υπαιτιότητα και σε άλλους».

«Όσον αφορά τον θάνατο του μόλις 14 χρονών κοριτσιού από τη Λαμία με αιτία θανάτου Covid-19, πρέπει να μάθει όλο το πανελλήνιο ότι μετά και την έκδοση της ΕΔΕ η αιτία θανάτου άλλαξε και έγινε ανθρωποκτονία με φυσικούς αυτουργούς δύο ιατρούς του Νοσοκομείου Λαμίας, οι οποίοι θα γίνουν γνωστοί σύντομα! Μετά την κατάθεση της μήνυσης από την οικογένεια του κοριτσιού θα προκύψει υπαιτιότητα και σε άλλους ιατρούς… Το δικηγορικό μας γραφείο από κοινού με την εξαίρετη συνάδελφο Λαμίας κ. Σοφία Σταυράκη με τα στοιχεία που είχαμε στην κατοχή μας φωνάζαμε από την αρχή ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία και, αν οι γιατροί ασκούσαν τα καθήκοντά τους όπως έπρεπε, το παιδί θα ήταν ανάμεσα μας. Το μαχαίρι στο κόκκαλο για να αποδοθούν ευθύνες έτσι ώστε κανένα παιδί να μη φεύγει έτσι άδικα».

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε μιλώντας στο LamiaReport και η δικηγόρος της οικογένειας Σοφία Σταυράκη, η οποία τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά.