Ευρώπη, της Γερμανίας γαρ: Αν δεν τα κάνουν όλα στάχτη και μπούρμπερη, σίγουρα θα περάσουν ζουρλομανδύα στους πάντες

Ο Σαλβίνι κηρύσσει την διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού, δηλώνοντας ότι αποτελεί μονόδρομο η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το συντομότερο δυνατό. Μια χαρά…

Η Ισπανία ακόμη παλεύει από τον Απρίλιο για κυβέρνηση και κυβέρνηση δεν σχηματίζει!

Έχεις και προ των πυλών ένα άτακτο Brexit…

Και όλα αυτά μέσα στα πλαίσια του δημοσιονομικού δόγματος Σόιμπλε που καλά κρατεί.

Δώσε διεθνείς εξουσίες στα γερμανά…

Κι άμα δεν τα κάνουν όλα στάχτη και μπούρμπερη, σίγουρα θα περάσουν ζουρλομανδύα στους πάντες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ


Σε κύκλο πολιτικής αβεβαιότητας η Ιταλία: πρόωρες εκλογές ζητά ο Ματέο Σαλβίνι

REUTERS, ΑΠΕ

Ο υπουργός Εσωτερικών και ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, ζητά τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το συντομότερο δυνατό, τονίζοντας ότι δεν υφίσταται πλέον πλειοψηφία για τη στήριξη της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση είναι τελειωμένη», δήλωσε ο Σαλβίνι σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να επιλυθούν οι διαφορές και να σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού. Τόνισε δε ότι ο μόνος δρόμος προς τα μπροστά είναι η διεξαγωγή  νέων εκλογών.

italys-inte

Σε ανακοίνωσή του ο Σαλβίνι γνωστοποίησε ακόμη ότι ενημέρωσε τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε ότι η συμμαχία της Λέγκας του Βορρά με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων έχει καταρρεύσει και πως «θα πρέπει γρήγορα να δώσουμε πίσω την ετυμηγορία στους ψηφοφόρους».

Το κοινοβούλιο, που τώρα βρίσκεται σε θερινή διακοπή των εργασιών του, θα συνεδριάσει ξανά την ερχόμενη εβδομάδα για τα αναγκαία επόμενα βήματα, είπε ο Σαλβίνι, αναφερόμενος σε διεξαγωγή ψηφοφορίας εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση και την παραίτηση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε.

Από την πλευρά του ο Ιταλός αντιπρόεδρος Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε ότι το Κίνημα του των Πέντε Αστέρων δεν φοβάται τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. «Είμαστε έτοιμοι, δεν μας ενδιαφέρει ούτε κατ’ ελάχιστον να κατέχουμε κυβερνητικές θέσεις και ποτέ δεν μας ενδιέφερε», τόνισε ο Ντι Μάιο, κατηγορώντας τον Σαλβίνι ότι «παρασύρει τη χώρα» και πως αργά ή γρήγορα οι Ιταλοί θα στραφούν εναντίον του.

Η απότομη αυτή εξέλιξη έρχεται έπειτα από μήνες ενδοκυβερνητικών τριγμών και οδηγεί την χώρα σε έναν νέο κύκλο πολιτικής αβεβαιότητας.

Print Friendly, PDF & Email