Ευκλ. Τσακαλώτος: «Μεγάλο λάθος» το σποτ του Στ. Κασσελάκη από τη Μακρόνησο

«Μεγάλο λάθος» χαρακτήρισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να ταξιδέψει μέχρι τη Μακρόνησο για το νέο προεκλογικό σποτ του.

«Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του όλου ΣΥΡΙΖΑ», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και συνέχισε για την επιλογή Κασσελάκη: «Δείχνει έλλειψη γνώσης της Ιστορίας και της Αριστεράς, δείχνει έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης».

Στην ίδια συνέντευξη, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τόνισε επίσης ότι είναι επιτακτική η ανάγκη ενός νέου φορέα που θα σχεδιάσει την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

«Αυτό που χρειάζεται είναι η αλλαγή μοντέλου, ένα κράτος που να σχεδιάζει. Πόσους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας διέθεσε η ΝΔ για την ανθεκτικότητα; Τι έκανε μετά τον “Ιανό”;», διερωτήθηκε και συμπλήρωσε: «Η Πολιτεία πρέπει να ακούει τους επιστήμονες, τους τοπικούς φορείς, τα κινήματα, να ενσωματώνει την περιφερειακή διάσταση. Και όχι να αγνοεί κάθε φωνή που δεν ευθυγραμμίζεται με την πολιτική της».

«Πρέπει να νιώθουμε περηφάνια για τις ιδέες της Αριστεράς. Αποδείχθηκε άλλωστε, μετά την πανδημία, την οικονομική και ενεργειακή κρίση, η αξία των κοινών, των δημόσιων αγαθών. Και η αποτυχία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου, ό,τι είναι ιδιωτικό είναι καλό, ό,τι είναι δημόσιο είναι κακό, που πρεσβεύει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».