ΕΥΔΑΠ: Αξίζει παραπάνω από τα 7 ευρώ στο ταμπλό

Η πρώτη ένδειξη για την υποστήριξη της υποτιμημένης μετοχής ήρθε, όταν και βγήκαν αντανακλαστικά στην περιοχή των 6 ευρώ. Πλέον, η ΕΥΔΑΠ αντιμετωπίζει τα 7, με καλές πιθανότητες να συνεχίσει ανοδικά.

Και οι συγκεκριμένες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη (https://www.mikrometoxos.gr/kyr-mitsotakis-i-ayxisi-ton-misthon-se-dimosio/) δεν αφήνουν αμφιβολίες.

Οι φόβοι για ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση (;) των δύο ΔΕΚΟ (ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ) διαγράφονται, ώστε και να αίρονται οι κίνδυνοι για σημαντική αναδιάρθρωση της μετοχικής βάσης τους.

Αναγνωρίζοντας, εξάλλου, ότι η ΕΥΔΑΠ (όπως και η ΕΥΑΘ) αφορούν σε χρηματοοικονομικά υγιείς εταιρείες, η συμμετοχή ξένων επενδυτών εν όψει ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας ενδέχεται να λειτουργήσει θετικά στην τιμή της μετοχής.

Προφανώς, η μετοχή αφορά σε πολύ βαριά επιλογή με μικρά περιθώρια κεφαλαιακών κερδών, ενώ και η συμπεριφορά της στο πρόσφατο 9μηνο ανοδικό ράλι της αγοράς απογοήτευσε.

Ωστόσο, για χαρτοφυλάκια που αναζητούν στιβαρότητα, η ΕΥΔΑΠ είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή με μακροπρόθεσμο χαρακτήρα.

Στο ταμπλό, «βλέπει» τα 7,60 ως το άνω όριο του πλαγιοπτωτικού σχηματισμού, με επόμενη στάση εν τη περιπτώσει ανοδικής διάσπασης τα 8,80. Η πρώτη στήριξη είναι τα 6,50.

Κείμενο: Συμεών Μαυρουδής, LLM, MSc, Mutual Fund/Portfolio Manager

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Αυτό το υλικό παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί ανεξάρτητη επενδυτική έρευνα. Τίποτα σε αυτό το περιεχόμενο δεν περιέχει ή δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι περιέχει επενδυτική συμβουλή ή επενδυτική σύσταση ή πρόσκληση με σκοπό την αγορά ή την πώληση οποιουδήποτε χρηματοοικονομικού μέσου. Όλες οι παρεχόμενες πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές και κάθε πληροφορία που περιέχει ένδειξη προηγούμενων επιδόσεων δεν αποτελεί εγγύηση ή αξιόπιστο δείκτη μελλοντικής απόδοσης. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκύψει από οποιαδήποτε επένδυση που έγινε με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται στην παρούσα ανακοίνωση. Αυτή η επικοινωνία δεν πρέπει να αναπαραχθεί ή να διανεμηθεί περαιτέρω χωρίς την προηγούμενη γραπτή μας άδεια.