Ε.Μυτιληναίος: Τα μάτια μας είναι ανοιχτά για εξαγορές και νέες ευκαιρίες – Ρευστότητα άνω του 1,3 δισ.

«Τα μάτια μας είναι ανοιχτά για εξαγορές και νέες ευκαιρίες», τόνισε ο Πρόεδρος της Mytilineos Ευάγγελος Μυτιληναίος, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τα ετήσια αποτελέσματα της εταιρείας για το 2020.

Όπως είπε, η εταιρεία έχει καλή ρευστότητα και μπορεί να σηκώσει με καλούς όρους νέα κεφάλαια αν χρειαστεί και είναι έτοιμη αν επενδύσει σε νέες εξαγορές. Η ΛΑΡΚΟ, η ηλεκτροκίνηση και άλλα Project είναι σε εξέλιξη και η εταιρεία μπορεί να ανταποκριθεί σε νέες προκλήσεις.

Κάνοντας την αρχική παρουσίαση ο κ. Μυτιληναίος επισήμανε την αύξηση των ελεύθερων ταμειακών ροών κατά 100 εκατ. ευρώ, την συνολική ρευστότητα κατά 1,3 δισ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των ταμειακών διαθεσίμων 500 εκατ. ευρώ) καθώς και τις διαθέσιμες γραμμές πίστωσης ύψους 800 εκατ. ευρώ.

Μέχρι το τέλος του 2021 θα τεθεί σε λειτουργία η μονάδα Φυσικού Αερίου 826 MW του ομίλου της Μυτιληναίος, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας η εγκατεστημένη ισχύς θα ξεπεράσει τα 300 MW, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του τομέα έργων βιώσιμης ανάπτυξης ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ, ενω στον τομέα του Αλουμινίου η ζήτηση είναι ισχυρή και η Μυτιληναίος έχει απο τα χαμηλότερα κόστη παραγωγής μέσω τριών προγραμμάτων μείωσης κόστους.

Ο κ. Μυτιληναίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του τομέα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου για τον οποίο υπάρχουν υψηλές προσδοκίες ενώ ανέφερε ότι το νέο μοντέλο λειτουργίας της αγοράς (Target Model) θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να βρει την ισορροπία του και χρειάζεται χρόνο προσαρμογής.

Για την αγορά του αλουμινίου ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στη ζήτηση αλλά στο πόσο ανταγωνιστικό είναι το κόστος παραγωγής και στην κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει σημαντικές κινήσεις. Η περαιτέρω μείωση του κόστους του αλουμινίου είναι ένας συνεχής αγώνας ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μυτιληναίος επανέλαβε εξάλλου τη δέσμευση ότι μέχρι το 2030 όλα τα εργοστάσια της εταιρείας θα τροφοδοτούνται με ενέργεια από ΑΠΕ.

Ο ίδιος προανήγγειλε σημαντικές επενδύσεις στον τομέα των ΑΠΕ και της Αποθήκευσης όπου σύντομα θα παρουσιαστούν τα νέα πλάνα της εταιρείας.