Ευ. Βενιζέλος: «Η πρόκληση για τον κ. Τσίπρα είναι να διαχωρίσει τη θέση του από τον Πολάκη και από τον πολακισμό»

Θέση αναφορικά με το θέμα του Παύλου Πολάκη πήρε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. «Η μεγάλη πρόκληση για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να διαχωρίσουν τη θέση τους τόσο από τον κ. Πολάκη όσο και από τον πολακισμό» ανέφερε αρχικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη συνέχεια, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε τι σημαίνει για τον ίδιο ο όρος «πολακισμός»: «Ένα πολιτικό φαινόμενο που δεν σέβεται ούτε το θεσμικό πλαίσιο, το συνταγματικό δηλαδή, ούτε το πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού, αυτού που εννοούμε ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού της φιλελεύθερης δημοκρατίας, της δημοκρατίας της συνύπαρξης δηλαδή, για να το πω με πάρα πολύ απλό τρόπο».

Στο ερώτημα για το αν και κατά πόσο η υπόθεση Πολάκη μπορεί να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε: «Όλα παίζουν ρόλο στις εκλογές και ποτέ δεν είναι, αν θέλετε, αργά, όλα επηρεάζουν, τα πάντα. Μπορεί να συμβεί αύριο οποιοδήποτε γεγονός, το οποίο να ανατρέψει τα δεδομένα, αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι υπάρχουν επιστημονικά εργαλεία έρευνας, τα οποία λαμβάνουμε όλοι υπόψη και υπάρχει μία πραγματικότητα κοινωνική, η οποία με κάποιον τρόπο αποτυπώνεται. Βεβαίως, η δυναμική της προεκλογικής περιόδου είναι πάρα πολύ μεγάλη πάντα, μπορούν λοιπόν όλα να κριθούν και να αξιολογηθούν και να συνεκτιμηθούν, δεν θέλω να κάνω καμία πρόβλεψη, απλώς λέω ποια είναι τα εργαλεία και οι εκτιμήσεις που γίνονται».