ΕΥ: Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να ολοκληρωθεί ο έλεγχος για τη Folli Follie

Εντός του Αυγούστου του 2018 αναμένεται να ολοκληρωθεί ο έλεγχος για τη Folli Follie σύμφωνα  με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥ, Παναγιώτης Παπάζογλου.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της παρουσίασης της έρευνας για τις εξαγωγές τόνισε πως η έρευνα των στοιχείων της Folli Follie στην Ελλάδα προχωρά, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφούν και οι συμβάσεις και για τις υπόλοιπες χώρες του εξωτερικού.

Ο κ. Παπάζογλου δήλωσε ότι όσα στοιχεία είχαν ζητηθεί από την οικογένεια Κουτσολιούτσου τα έχει λάβει, ενώ αναφέρθηκε και στον παράλληλο έλεγχο που διεξάγεται στον όμιλο σχετικά με τις καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί.

Για τον λόγο αυτό, συμφωνήθηκε από την εταιρεία η διενέργεια εσωτερικής έρευνας (forensic investigation) από ανεξάρτητο τρίτο πάροχο για τη διαλεύκανση των θεμάτων που έχουν προκύψει.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε η διενέργεια στοχευμένων διαδικασιών από την ΕΥ σε συγκεκριμένα κονδύλια των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας.
Η ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην αξιολόγηση του κατά πόσον υφίστανται οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση επανελέγχου των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον Παπάζογλου ο έλεγχος αφορά όλα τα ευαίσθητα οικονομικά μεγέθη, όπως είναι τα ταμειακά διαθέσιμα.