«Εξυπνες πόλεις» από Πιερρακάκη- Τι προβλέπει το νέο φιλόδοξο έργο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής

«Εξυπνες πόλεις» από Πιερρακάκη

  • Τι προβλέπει το νέο φιλόδοξο έργο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής

ΒΗΜΑτοδότης

11.10.2021, 06:10

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κ. Πιερρακάκης αποδεικνύεται εν τέλει κινητικότερος όλων. Οι παρεμβάσεις του είναι συνεχείς και η τελευταία του φέρει τον τίτλο «Εξυπνες πόλεις».
  • Την επεξεργάστηκε με τον υφυπουργό Ειδικών Ψηφιακών Εργων και Κτηματολογίου κ. Θ. Λιβάνιο, τη συμφώνησε με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ι. Τσακίρη και θα την παρουσιάσει, όπως μαθαίνουμε, στο συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας την ερχόμενη Παρασκευή.
Προβλέπει κονδύλια 300 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία θα τοποθετηθούν στην ψηφιακή ανάπτυξη των πόλεων μέσω ηλεκτρονικών δικτύων που θα βελτιώνουν την οργάνωση και τη λειτουργικότητά τους. Τα έργα στους μεγάλους δήμους άνω των 100.000 κατοίκων θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και στους μικρότερους από το ΕΣΠΑ.
  • Συγκεκριμένα, πρόκειται να χρηματοδοτηθούν και να αναπτυχθούν υπηρεσίες ψηφιακής αναζήτησης πάρκινγκ μέσω πλατφορμών που θα ενημερώνουν τους πολίτες ανά πάσα στιγμή για τις διαθέσιμες θέσεις, όπως και πλήρες μενού αισθητήρων που θα επιτρέπουν τον αυτόματο φωτισμό των πόλεων, τη μέτρηση των ρύπων, τον έλεγχο της ποιότητας του νερού, της στατικότητας των γεφυρών, ιδιαιτέρως σε περιοχές με υψηλά επίπεδα βροχοπτώσεων, και πλήθος άλλων δυνατοτήτων που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία.
Τίποτε, κατά τα φαινόμενα, δεν είναι τυχαίο, ούτε η εκτίναξη της δημοτικότητάς του λίγα μόνο σκαλιά κάτω από τον δημοφιλέστερο όλων υπουργό Εξωτερικών κ. Ν. Δένδια.