Εξιτήριο από το νοσοκομείο για τον Αλ. Ναβάλνι

Εξιτήριο πήρε ο Αλεξέι Ναβάλνι από το νοσοκομείο του Βερολίνου, στο οποίο μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση μετά την αιφνιδιαστική αδιαθεσία που ένιωσε στη διάρκεια εσωτερικής πτήσης στη Σιβηρία τον περασμένο μήνα.

«Η κατάσταση του ασθενούς έχει βελτιωθεί ικανοποιητικά ώστε να μπορεί να πάρει εξιτήριο από τη μονάδα νοσοκομειακής φροντίδας. Με βάση την πρόοδο του ασθενούς και την παρούσα κατάστασή του, οι θεράποντες ιατροί εκτιμούν ότι είναι πιθανή μια πλήρης ανάρρωση. Ωστόσο θα ήταν πρώιμη μια εκτίμηση των πιθανών μακροπρόθεσμων επιπτώσεων από την οξεία δηλητηρίαση» αναφέρει σε ανακοίνωση το νοσοκομείο Charite.
Με ανάρτηση στο προσωπικό μπλογκ του, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης ζήτησε να του επιστραφούν τα ρούχα που φορούσε στις 20 Αυγούστου, όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Όμσκ, καθώς θεωρεί ότι μπορούν να συνιστούν σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ότι δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τη δηλητηρίασή του.

«Πριν δώσουν την άδεια να με μεταφέρουν στη Γερμανία, μου έβγαλαν όλα τα ρούχα και με έστειλαν γυμνό. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ότι στο σώμα μου βρέθηκε νόβιτσοκ και η μόλυνση λόγω επαφών είναι αρκετά πιθανή, τα ρούχα μου είναι ένα σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο» έγραψε ο Ναβάλνι, απαιτώντας «να πακετάρουν προσεκτικά τα ρούχα σε συσκευασία σελοφάν και να τα επιστρέψουν».