Έξι νεκροί και 2.000 τουρίστες αποκλεισμένοι σε κρατίδιο των Ιμαλαΐων λόγω κατολισθήσεων από πλημμύρες

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 2.000 τουρίστες αποκλείστηκαν στο ινδικό κρατίδιο Σικίμ των Ιμαλαΐων αυτή την εβδομάδα από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες που σημειώθηκαν έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις, όπως ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή τοπικοί αξιωματούχοι.

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή Ταπλετζούνγκ, η οποία συνορεύει με το Σικίμ, έπειτα από κατολίσθηση μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που παρέσυραν το σπίτι τους ενώ κοιμούνταν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις σε πολλές περιοχές στo Μανγκάν, που καλύπτει την περιοχή βόρεια του Σικίμ και βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας του κρατιδίου, της Γκανγκτόκ, όπως ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση του κρατιδίου αυτού της βορειοανατολικής Ινδίας.

«Βρέχει ασταμάτητα επί 36 ώρες. Ο δρόμος προς το βόρειο Σικίμ έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία, αποκόπτοντας τη σύνδεση με την περιοχή» δήλωσε ο Χεμ Κουμάρ Τσέτρι, αξιωματούχος της περιοχής, προσθέτοντας: «Οι τουρίστες που έχουν αποκλειστεί είναι όλοι ασφαλείς, αλλά δεν έχουμε μπορέσει να τους απομακρύνουμε εξαιτίας των καταστροφών».