Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε ιδιαίτερα βίαιες ληστείες – Πέντε συλλήψεις

Εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες το απόγευμα σε περιοχή της Αθήνας, πέντε μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2022 συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση για τη διάπραξη ανθρωποκτονιών και ληστειών στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου κέρδους.

Ειδικότερα, το αρχηγικό μέλος λειτουργώντας ως ιθύνων νους ήταν υπεύθυνος για τον συντονισμό των επιθέσεων, τα άλλα τρία μέλη δρούσαν από κοινού με το αρχηγικό στις βιαιοπραγίες κατά των θυμάτων, ενώ το πέμπτο είχε ρόλο «τσιλιαδόρου».

Ως προς τον τρόπο δράσης τα μέλη της οργάνωσης έχοντας ως «ορμητήριο» δύο οικίες σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, διέπρατταν τις ληστείες είτε με εισβολή σε καταστήματα είτε με αιφνιδιαστικές επιθέσεις στον δρόμο, κατά τις οποίες χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερη βιαιότητα (χρήση μαχαιριού και κατά περίπτωση πιστολιού) σε βάρος των θυμάτων τους.

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες «ορμητήρια» βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού και μαχαίρι που χρησιμοποιούσαν κατά τις ληστρικές επιθέσεις.

Από την έως τώρα έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει δύο ανθρωποκτονίες με κίνητρο τη ληστεία σε βάρος ημεδαπού και αλλοδαπού, καθώς και τρεις ληστείες και απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος τριών αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι σε βάρος δύο από τους συλληφθέντες εκκρεμούν ένταλμα σύλληψης και δικαστικές αποφάσεις για παρόμοια αδικήματα.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονίας και ληστείας οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.