Εξαρθρώθηκε η σπείρα Pink Panthers – Eίχε ληστέψει τη Rolex στην Αθήνα

Διεθνική σπείρα Pink Panthers, τα μέλη της οποίας διέπραξαν στις 20 Δεκεμβρίου 2022 ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Αθήνα, αφαιρώντας 24 πολυτελή ρολόγια, συνολικής αξίας περίπου 135.000 ευρώ, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ταυτοποιήθηκαν πέντε άτομα, εκ των οποίων ένας 35χρονος Ελληνας και τέσσερις αλλοδαποί, 35, 47, 48 και 63 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 2 Μαρτίου, στον Πειραιά και τον Γέρακα, συνελήφθησαν δύο 35χρονοι, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, καθώς και από την κατοχή τους, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 950 ευρώ, 5 κινητά τηλέφωνα, από τα οποία ένα μεγάλης αξίας, ρούχα που φορούσαν κατά τη διάρκεια της ληστείας, περούκα και ζευγάρι γάντια, κράνος μοτοσικλέτας, 4 φυσίγγια, ζυγαριά ακριβείας, συσκευασία με ναρκωτική ουσία, πιθανόν κοκαΐνη, μικτού βάρους 6,9 γραμμαρίων, συσκευασία με ινδική κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 5,7 γραμμαρίων, ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης αλλοδαπών Αρχών, αμφιβόλου γνησιότητας, καθώς και διάφορα έγγραφα όπως διπλώματα οδήγησης, υπεύθυνες δηλώσεις και κάρτες τραπεζικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, η σπείρα ήταν δομημένη στο πλαίσιο των διεθνικών εγκληματικών ομάδων βαλκανικού οργανωμένου εγκλήματος, ανάμεσα στις οποίες εξέχουσα θέση έχουν οι ομάδες Pink Panthers. Οι ομάδες αυτές παρουσιάζουν διεθνή δράση και στοχοποιούν κυρίως κοσμηματοπωλεία, όπου διαπράττουν ληστείες με την μέθοδο “smash and grab” ή διαρρήξεις με την μέθοδο “ram and raid”. Λειτουργούν με «επαγγελματικό» τρόπο, έχοντας ως αρχηγό άτομο με μεγάλη εμπειρία στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, κυκλοφορούν με πλαστά ή πλαστογραφημένα έγγραφα, λαμβάνοντας ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης ενώ στο σύνολο των επιθέσεών τους, χρησιμοποιούν τακτικές αυτοψίας και παρακολούθησης του καταστήματος που έχουν στοχοποιήσει, ακόμα και αρκετές ημέρες πριν από το «χτύπημα».

Σημειώνεται, ότι οι μοτοσικλέτες που κλάπηκαν και χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία, εντοπίστηκαν στην Αθήνα και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, όλα τα μέλη της σπείρας έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, για διάφορα αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα.