Exalco (Bιοκαρπέτ): Παλιά παζάρευες για τιμές, τώρα παζαρεύεις για να σου δώσουν προϊόν

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ όταν αναφερόμεθα στην ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ εννοούμε… EXALCO. Κι αυτό γιατί η δεύτερη πραγματοποιεί το 95%(!!!) του κύκλου εργασιών του ομίλου. 

κλικ πανω στην εικονα

κλικ πανω στην εικονα

κλικ πανω στην εικονα

ΕΞΑΛKΟ: Παιδιά έχετε καταλάβει ότι οι εταιρίες που παράγουν πραγματικά προϊόντα δεν προλαβαίνουν να τα παράγουν και πουλάνε όσο θέλουν ή σας έχουν κάψει τα διαγράμματα τον εγκέφαλο; Παλιά παζάρευες για τιμές, τώρα παζαρεύεις για να σου δώσουν προϊόν (OAK).

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ(EXALCO): Επανέρχεται στο επιχειρηματικό προσκήνιο με μεγάλες αξιώσεις, απλά άργησε να μπει στο στόχαστρο διορατικών χαρτοφυλακίων. Ισως συμβεί αυτή την φορά, αρκεί να ενισχύσει την εμπορευσιμότητα της (IN).


ΕΞΑΛΚΟ- BIOKAΡΠΕΤ 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ η βελτίωση στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 που συνεχίστηκε και στο πρώτο τρίμηνο του 2021  

  • ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ: Παλιά παζάρευες για τιμές, τώρα παζαρεύεις για να σου δώσουν προϊόν

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ

 

2020

2019

%

2020

2019

Α΄ΕΞΑΜΗΝΟ

58,22

68,28

-14,43

-2,58

0,89

Β΄ΕΞΑΜΗΝΟ

65,02

57,47

13,14

3,34

1,07

 

123,24

125,75

-1,99

0,76

1,96

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ όταν αναφερόμεθα στην ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ εννοούμε EXALCO κι αυτό γιατί η δεύτερη πραγματοποιεί το 95%(!!!) του κύκλου εργασιών του ομίλου. 

  • Η ανοδική πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων του β’ εξαμήνου συνεχίσθηκε και στο α’ τρίμηνο του 2021 με σημαντική αύξηση τζίρου 38% συγκριτικά με το αντίστοιχο  του 2020 όπως επίσης και των κερδών του ομίλου.
Οι στρατηγικές επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας αποτελούν πρωταρχικό στόχο της Διοίκησης του ομίλου. Ήδη λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2021 το νέο βαφείο ηλεκτροστατικής βαφής αλουμινίου δυναμικότητας 9.000 τόνων και εγκαθίσταται η νέα μονάδα βαφής απομίμησης ξύλου δυναμικότητας 1.200 τόνων. Οι δύο σύγχρονες μονάδες βαφής αλουμινίου θα παράγουν προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας χαμηλού κόστους παραγωγής και προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας στην τοπική οικονομία
Επίσης από τον Ιούνιο του 2020 λειτουργεί το νέο υποκατάστημα της θυγατρικής ΕΞΑΛΚΟ ΑΕ στον Αγιο Δημήτριο Αττικής.
Στα σχέδια της Διοίκησης του ομίλου είναι όπως εντός του 2021 να κατασκευαστεί ένας νέος αποθηκευτικός χώρος 5.000 m2 στο εργοστάσιο στο Κουλούρι Λάρισας.
Οι επενδύσεις του ομίλου στην Πράσινη Ενέργεια συνεχίζονται. Εντός του 2020 κατασκευάστηκαν Φ/Β σταθμοί 1 ΜW για την θυγατρική ΕΞΑΛΚΟ και 1 ΜW για τη μητρική Βιoκαρπέτ ΑΕ.
Ο όμιλος κατέχει σήμερα Φ/Β σταθμούς 9MW: 3,5 MW η ΕΞΑΛΚΟ και 5,5 MW η Βιoκαρπέτ.
Στόχος της Διοίκησης του ομίλου είναι όπως κατασκευασθεί εντός του 2021 Φ/Β σταθμός 10 MW από τη Βιoκαρπέτ ΑΕ, βάσει της άδειας που κατέχει. Ετσι εντός του 2021 θα κατέχει 19 MW Φ/Β σταθμούς σε λειτουργία.
Επίσης έλαβε βεβαίωση παραγωγού για τα κάτωθι έργα, τα οποία θα συμμετέχουν σε επόμενους διαγωνισμούς για κατοχύρωση τιμής:
  • Βιoκαρπέτ 5 MW 

  • ΕΞΑΛΚΟ 10 MW και 50 MW

Εκτός αυτών των βεβαιώσεων, ο όμιλος έχει κάνει αιτήσεις για άλλα μικρότερα έργα συνολικά 9 MW. Οι επενδύσεις αυτές στην πράσινη ενέργεια θα συμβάλουν σημαντικά στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου.

____________________________________________

_____________________________________________

Η Exalco, από το πρώτο έτος ιδρύσεώς της, επικεντρώθηκε στην εξυπηρέτηση και κάλυψη των αναγκών της εγχώριας αγοράς. Παρ’ όλα αυτά, η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της και η διαχρονική ανάπτυξη της εταιρίας, έχουν οδηγήσει σε αυξημένη εξαγωγική δραστηριότητα και αναγνωρισιμότητα της εταιρίας παγκοσμίως. Συγκεκριμένα η εταιρία εξάγει το 75% της παραγωγή της και στις 5 ηπείρους. 

  • Με εξαιρετικά δυναμική παρουσία στις αγορές του εξωτερικού, η Exalco υπογράφει αρχιτεκτονικά κατορθώματα. Η ισχυρή της παρουσία στο βαλκανικό χώρο εδραιώθηκε μέσω των 2 θυγατρικών της στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία. 
  • ΔEITE ΑΥΤΟ

https://www.exalco.gr/erga


Η EXALCO Α.Ε με αξιόλογη παρουσία κτηρίων σε χώρες όπως η Ιταλία, Ρουμανία, Γαλλία, Βουλγαρία, Νιγηρία, Καναδά, Αμερική, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Εμιράτα και Ελλάδα παρέχει μια ποικιλία συστημάτων τόσο στις μοντέρνες όσο και στις παραδοσιακές εφαρμογές /κατασκευές και δηλώνει την ευελιξία των προφίλ αλουμινίου και την εκτενή δυναμική που προσφέρει στους πελάτες της ανά τον κόσμο.

  • Από τον τεράστιο γυάλινο ουρανοξύστη Eqho στην Γαλλία μέχρι το παραδοσιακό κτήριο γραφείων της ING στην Βουλγαρία και από το αεροδρόμιο Cargo του Κατάρ μέχρι τον ουρανοξύστη Tadawul στην Σαουδική Αραβία, η Exalco αναλαμβάνει ενδιαφέροντα έργα, τα οποία πραγματικά υπογραμμίζουν την πρακτικότητα και την ομορφιά των προϊόντων της. 
Εξωτερικό < Εξωτερικό | Exalco
Τα έργα πραγματοποιούνται είτε με τα γνωστά συστήματα Albio, είτε με ειδικές παραγγελίες προφίλ, για την κάλυψη των πιο απαιτητικών αρχιτεκτονικών εφαρμογών.
.

Η Exalco Α.Ε., μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες αλουμινίου στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 1973 με έδρα τη Λάρισα. Σημειώνοντας μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στην ιστορία του ελληνικού αλουμινίου, η εταιρία έχει ταυτιστεί απόλυτα με τη βαθιά γνώση, την εξέλιξη και την ανάπτυξη, πάντα με απώτερο στόχο το ποιοτικό και άρτιο αποτέλεσμα.

Η Exalco αποτελεί ένα πλήρες και δυναμικό βιομηχανικό συγκρότημα παραγωγής προφίλ αλουμινίου, διαθέτοντας ανεξάντλητες δυνατότητες κάλυψης όλων των σύγχρονων κατασκευαστικών και αρχιτεκτονικών αναγκών. Η εταιρία επιδιώκει τη συνεχή ανάπτυξη και την πρόοδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, έχοντας ως κυρίαρχο άξονα τη δημιουργία προϊόντων αναβαθμισμένης ποιοτικής στάθμης, με σεβασμό και ευαισθησία στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Οι κτιριακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις της (52.228 τ.μ.) στη Λάρισα, σε ιδιόκτητα γήπεδα 178.872 τ.μ., περιλαμβάνουν: 
• Μονάδες διέλασης που περιλαμβάνουν πέντε συγκροτήματα πρεσών, 1100 τόνων, 1600 τόνων, 1750 τόνων, 2200 τόνων, 2840 τόνων αντίστοιχα, με δυναμικότητα παραγωγής 45.000 τόνων ετησίως, καθώς και τμήμα κατασκευής μητρών διέλασης
• Μονάδα επιφανειακής επεξεργασίας (ανοδίωση) με πλήρως αυτοματοποιημένα μηχανήματα δυναμικότητας 6.000 τόνων ετησίως, που παρέχει υψηλά επίπεδα ποιότητας
• Μονάδα κάθετης ηλεκτροστατικής βαφής με παραγωγική δυναμικότητα 10.100 τόνων ετησίως
• Μονάδα οριζόντιας ηλεκτροστατικής βαφής με παραγωγική δυναμικότητα 5.000 τόνων ετησίως
• Μονάδα ηλεκτροστατικής βαφής για απομίμηση ξύλου-μαρμάρου με τη μέθοδο V.I.V. Decoral ετήσιας παραγωγικής ικανότητας 1.000 τόνων

Σήμερα η Exalco διαθέτει δύο θυγατρικές εταιρίες, την Exalco Romania SRL στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, και την Exalco Bulgaria SRL στη Σόφια της Βουλγαρίας, καθώς και ένα εκτεταμένο και εδραιωμένο δίκτυο πωλήσεων τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά. Τέλος, η Exalco έχει αναγνωριστεί ως μια από τις πιο ισχυρές εταιρίες στην Ελλάδα με βάση τα αποτελέσματα της ICAP.

Τα προϊόντα
• Προφίλ αλουμινίου για γενικές οικοδομικές και βιομηχανικές χρήσεις
• Συστήματα αλουμινίου (ALBIO) για πόρτες, παράθυρα και προσόψεις κτιρίων, βιτρίνες, αίθρια και πολλές ακόμα αρχιτεκτονικές κατασκευές
• Σύνθετα πάνελ Αλουμινίου (EXALCO-BOND) ιδανικό για τη δημιουργία των πιο σύγχρονων κατασκευών
• Εξωτερικά Συστήματα Σκίασης (Albio Solar)
• Πλήρες σύστημα για κάγκελα αλουμινίου για εσωτερική και εξωτερική χρήση (Exrail System)
• Σύστημα αλουμινίου για βάσεις στήριξης και πλαισίων αλουμινίου φωτοβολταϊκών πάρκων (Exalco Sunergy)
• Εξαρτήματα και άλλα βοηθητικά προϊόντα.

Οι υπηρεσίες

• Κάθετη και οριζόντια ηλεκτροστατική βαφή σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων
• Σύστημα βαφής V.I.V. Decoral για απομίμηση ξύλου
• Υπηρεσίες ανοδίωσης με μονάδα για ανοδίωση ΙΝΟΧ

______________

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ 
Η περίοδος 1990-1993 χαρακτηρίζεται ως «χρυσή εποχή» για την εταιρία. Σημαντικά γεγονότα και μεγάλες επενδύσεις λαμβάνουν χώρα το διάστημα αυτό. Το 1990 η Βιοκαρπέτ εισάγεται στη Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Την ίδια χρονιά, καθώς η Βιοκαρπέτ βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη, δημιουργεί την θυγατρική εταιρία Biojapan CO LTD. Η συγκεκριμένη εταιρία είναι ένας από τους κύριους άξονες προώθησης των προϊόντων της Βιοκαρπέτ στην διεθνή αγορά με έδρα το Τόκιο. Η Biojapan ανοίγει το δρόμο στα προϊόντα της εταιρίας σε όλη την Ιαπωνική αγορά και τα πολυκαταστήματα της χώρας.
  • Τον Σεπτέμβριο του 1990 ιδρύεται από το τμήμα μηχανογράφησης της Βιοκαρπέτ με την ενθάρρυνση και την χρηματοδότηση της Διοίκησης η εταιρία Bidata, σημερινή Albio Data Α.Ε. που δραστηριοποιείται στον τομέα πληροφορικής. Το κύριο χαρακτηριστικό της Albio Data είναι η δυνατότητα να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής, κάτι το οποίο της δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στην περιοχή της Θεσσαλίας. Διατηρώντας ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή της, η Διοίκηση του Ομίλου λαμβάνει τη στρατηγική απόφαση να στραφεί προς το κλάδο του αλουμινίου.
Έτσι, το 1993 αποκτά πρόσβαση σε αυτή την κερδοφόρα αγορά, εξαγοράζοντας την βιομηχανία αλουμινίου Exalco Α.Ε. που βρίσκεται στο 8ο χλμ. Λάρισας-Θεσσαλονίκης. Σύντομα εξαγοράζει και την εταιρία αλουμινίου Ελμετάλ και επενδύει ένα μεγάλο κομμάτι στην ανάπτυξη των δύο εταιριών δημιουργώντας μία ολοκαίνουρια και υπερσύγχρονη μονάδα αλουμινίου μέσα στις κύριες εγκαταστάσεις της στο 5ο χλμ. Λάρισας-Αθήνας με σήμα το όνομα Exalco.
.
Σήμερα η εταιρία Exalco αποτελεί ένα πλήρες και ολοκληρωμένο βιομηχανικό συγκρότημα παραγωγής προφίλ αλουμινίου με δυνατότητα κάλυψης όλων των σύγχρονων κατασκευαστικών και αρχιτεκτονικών αναγκών. Χάρη στο ανεπτυγμένο δίκτυο πωλήσεων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, η Εxalco κατέχει πρωταγωνιστική θέση στο τομέα του αλουμινίου.

Το 1997 η Βιοκαρπέτ δημιουργεί και αναπτύσσει δυναμικά με την μέθοδο δικαιόχρησης (franchising), μια σειρά καταστημάτων. Ο λόγος που συνέβαλε στην επιλογή αυτή είναι η ευρύτερη προβολή και προώθηση των προϊόντων με το σήμα της Βιοκαρπέτ. Σήμερα η Βιοκαρπέτ είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο σε ανάπτυξη δικτύου με 45 καταστήματα, από τα οποία τα 35 λειτουργούν στον Ελλαδικό χώρο και τα υπόλοιπα 10 καταστήματα στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, λειτουργούν καταστήματα στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, στη Κύπρο, στη Πολωνία και στην Αλβανία.Το Μάρτιο του 2000 ο Όμιλος Βιοκαρπέτ εξαγοράζει την εταιρία ΠΕΡΣΙΚΑ Α. Ε . ( νηματουργία- ταπητουργία)και αναλαμβάνει την αναδιοργάνωσή της. Σκοπός του Ομίλου είναι η διατήρηση και εξάπλωση των σημείων πώλησης της Πέρσικα .Σήμερα η γκάμα των προϊόντων της Πέρσικα απαρτίζεται από πολλές ποιότητες χαλιών σε μοντέρνα και κλασσικά σχέδια όπως επίσης και από μοναδικά χειροποίητα χαλιά.

Το 2001 δημιουργεί τον πρώτο ιδιωτικό σταθμό συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας. Ήδη τα εργοστάσια των θυγατρικών του Ομίλου, Exalco και Βιοκαρπέτ εργάζονται πλέον με ρεύμα και θερμότητα ιδιοπαραγωγής.
.
Από το 2001 έως το 2005 ο Όμιλος κάνει σημαντικές επενδύσεις και επεκτείνεται στα Βαλκάνια, ιδρύοντας στη Βουλγαρία τις θυγατρικές εταιρίες Exalco Bulgaria και Biokarpet Bulgaria το 2001 και το 2004 αντίστοιχα. Συνεχίζοντας την εξάπλωσή του, ιδρύει το 2002 την Exalco Romania και το 2005 την Biokarpet Romania, θυγατρικές εταιρίες με έδρα το Βουκουρέστι.
Το 2006 ιδρύεται μια νέα εταιρία, η Biokarpet Home, η οποία διαθέτει προϊόντα, όπως λευκά είδη, πετσέτες, μπουρνούζια, παπλώματα, κουρτίνες, υφάσματα επιπλώσεων και ταπετσαρίες.

Το 2010 στις 23 Ιουλίου φεύγει από την ζωή από αιφνίδιο θάνατο, ο πρόεδρος του Ομίλου Στέλιος Καντώνιας σε ηλικία 68 ετών. Ο πρόεδρος Στέλιος Καντώνιας πραγματοποίησε όλα αυτά τα χρόνια μεγάλο φιλανθρωπικό έργο, με πολλές χορηγίες και δωρεές σε Ιδρύματα, εκκλησίες, Ιερές Μονές και Δημόσιους φορείς, όπως η δωρεά του παιδικού σταθμού που βρίσκεται στη Λάρισα, στη μνήμη του αδερφού του Αντώνη. Γνωστός και ως «πρωταθλητής πρόεδρος», αφού επί προεδρίας του κατέκτησε η τοπική ομάδα ποδοσφαίρου ΑΕΛ το πρωτάθλημα Ελλάδας το 1988.

Το Δ.Σ. ανασυγκροτείται και ορίζει ως νέο πρόεδρο, τον γιο του εκλιπόντος, Γιάννη Καντώνια. Έτσι από τις 7/9/2010 ο Γιάννης Καντώνιας αναλαμβάνει τα προεδρικά καθήκοντα και συνεχίζει με την υπόλοιπη Διοίκηση το έργο του πατέρα του.